Opening kerstmarkten Brussel, Maastricht en meer

29 november 2018

Brussel kerstmarktDe grootste kerstmarkt van België vind je in Brussel, in het centrum van Europa. Je kan een 2.5 km lange wandelroute volgen langs meer dan 200 kerstkraampjes door het historische centrum van Brussel. Vanaf morgen kan jij er gaan verdwalen; de kerstmarkt is geopend!

Er is echter nog veel meer te beleven op Winterpret Brussel. Dit jaar staat er een magische kerststal, een overdekte schaatsbaan en een enorm reuzenrad met meer dan 18.000 lichtjes! Bovendien wordt de Grote Markt voorzien van een uniek klank- en lichtspel, om jouw een betoverende Kerst te bezorgen.

Ook de Kerstmarkt in Brasschaat, Knokke, Oostende en Luik openen dit weekend in België.

In Nederland kan je vanaf zaterdag gaan genieten van een glühweintje en allerlei lekkers op de Kerstmarkt en het Magisch Cultuur Festival in Maastricht. De stad is ongetwijfeld één van de mooiste steden van Nederland. Als een van de oudste steden van Nederland is de sfeer rond Kerstmis een absolute sensatie.

Tijdens het Magisch Cultuur Festival in Maastricht worden in verschillende cafeetjes, theaters en musea tal van exposities en activiteiten gehouden. Wist je dat ook de Kerstman daar zijn intrede doet? Op vrijdag 7 december stopt de ‘polar express’ op het centraal station van Maastricht, waarna een sfeervolle optocht volgt naar het huis van de Kerstman, dat boordevol leuke kerstgeschenken ligt.

schaatsen kerstmarkt

Willen jullie éxtra genieten van de kerstsfeer dit jaar? Op kerstmarktdeals.com vind je de allerleukste arrangementen met korting! Wat dacht je van een luxe overnachting met spa, cava en chocolade in Brussel? Of liever eens lekker gaan ontspannen in een 5* hotel met spa in Luik?

Een overzicht van alle kerst- en wintermarkten die dit weekend openen:

België:

30.11. Kerstmarkt Brussel, Brasschaat, Knokke, Luik, Oostende

Nederland:

01.12. Kerstmarkt en Magisch Cultuur Festival Maastricht

Duitsland:

30.11. Kerstmarkt München, Kleve, Neurenberg, Berlijn, Rothenburg ob der Tauber

01.12. Kerstmarkt Naturpark Schoneberger Sudgelande, Spath’sche Baumschulen,Kerstmarkt Forsthaus Paulsborn – Berlijn

Frankrijk:

1.12. Kerstmarkt Gare de l’Est, Eiffeltoren, Montmartre, Saint-Germain-des-Prés, Gare de l’Est – Parijs

2.12. Fééries d’Auteuil – Parijs

Engeland:

29.11. Winter Wonderland Hyde Park – Londen

Tsjechië:

1.12. Wenceslasplein, Oude Stadsplein – Praag