Op citytrip naar de kerstmarkt

29 november 2017

Het mag dan wel niet zo warm zijn, er is geen gezelligere periode om door een stad te kuieren dan met Kerstmis. Het wordt wat vroeger donker, maar de gezichten lichten op tijdens de meest vertederende periode van het jaar.

Winter Wonderland Hyde Park LondenMensen zijn goed geluimd en de steden zelf zetten hun beste beentje voor: geen beter moment voor een citytripje dus! Wij vinden het dan ook het einde om de gezelligheid van de kerstmarkten te combineren met wat lokale cultuur en vermaarde bezienswaardigheden.

Als er een stad tussenuit springt tijdens de aanloop naar Kerstmis dan is het wel Londen. Winter Wonderland in het kolossale Hyde Park geeft simpelweg een nieuwe dimensie aan kerstmarkten. Gezellige eettentjes wissel je er af met een rondje in het prachtig verlichte reuzenrad of stunts op de ijsbaan.

Terwijl de grote winkelstraten worden gedecoreerd met adembenemende verlichting, hoor je uit de pubs regelmatig een broederlijk kerstliedje gezongen worden. Warenhuizen als Harrods zijn een attractie op zich: zo rijkelijk versierd dat je wel in een sprookje verzeild lijkt. En als je je helemaal wil laten meevoeren naar je kindertijd, dan moet je gewoon eens bij Hamleys geweest zijn. In de wereldberoemde speelgoedwinkel geloof je gewoon niet wat je ziet. Keuze te over voor pakjes onder de boom dit jaar!

Citytrip naar een kerstmarktLiever niet het kanaal over? Dan spring je toch gewoon op de trein richting Keulen. De stad aan de grens met België en Nederland is een absoluut begrip als het op kerstmarkten aankomt. Met 7 unieke kerstmarkten op een zakdoek heb je sowieso wel een weekendje nodig om ze allemaal te ontdekken.

Keulen en Londen zijn twee toppers, maar met de trein ben je ook snel en makkelijk in een andere mooie stad met gezellige kerstmarkten en dito sfeer. Wij bezochten beide steden de voorbije jaren met TUI. Wat ons betreft geen eenvoudigere manier om een nieuwe stad te ontdekken dan met een arrangement van TUI: leuke hotelletjes, vlot vervoer en natuurlijk een unieke, hartverwarmende kerstsfeer!

Nog een laatste gouden tip: bekijk het aanbod citytrips van TUI en laat je verrassen!