Onzekerheid over kerstmarkten nu München geannuleerd is

17 november 2021

Slecht nieuws voor de kerstmarktfanaten die van plan waren om dit jaar naar München te trekken. Door het stijgende aantal coronabesmettingen heeft de burgemeester van München beslist dat de kerstmarkt dit jaar niet zal doorgaan. 

Voor de tweede keer op rij gaat de befaamde traditionele kerstmarkt in München niet door. Door de stijgende coronabesmettingen en de invoering van nieuwe maatregelen in Duitsland, ziet de organisatie geen mogelijkheid om de markt te laten doorgaan zoals gepland. Omdat het evenement jaarlijks gewoonlijk duizenden bezoekers trekt, is het volgens burgemeester Dieter Reiter een fout signaal naar de zorgsector toe, verwijzend naar de ernstige situatie in de ziekenhuizen van de Beierse hoofdstad. Bovendien kan de kerstmarkt onmogelijk worden omheind, waardoor de nieuwe maatregelen niet kunnen worden toegepast en coronapassen niet gecontroleerd kunnen worden.

Ook in België en Nederland zitten deze week de overlegcomités samen om de situatie te herbekijken. Deze middag krijgen we hopelijk meer zicht op de nieuwe maatregelen voor België. Op die van Nederland moeten we nog even wachten tot vrijdag. Iedereen hoopt natuurlijk op een positieve uitkomst, zeker naar de feestdagen toe. Al blijft het momenteel even bang afwachten, zeker nu München geannuleerd is.