Online kerst vieren?!

18 december 2020

Online kerst vieren

Dit jaar zal kerst voor veel mensen anders zijn dan voorgaande jaren. Je kunt niet zomaar even met de hele familie bij elkaar komen of een gezellig avond hebben met je vrienden. Natuurlijk wil je de feestdagen alsnog vieren met de mensen om wie je geeft. Dit kan alsnog, maar dan op afstand door online samen te komen. Je kunt op verschillende manieren online een meeting aanmaken om zo toch nog het gevoel te hebben dat je de feestdagen samen viert. Lees hier een aantal tips om online kerst te vieren.

Digitaal?

Gelukkig kan tegenwoordig veel digitaal, maar dan moet dit natuurlijk wel werken. Zorg als eerste dat iedereen beschikt over een telefoon of laptop, zodat de hele familie of vriendengroep erbij kan zijn. Daarnaast is het belangrijk om ruim van tevoren een linkje te sturen van de meeting en dat iedereen dit uitprobeert. Hierdoor voorkom je dat er op het moment zelf van alles mis gaat en jullie daar meer mee bezig zijn, dan daadwerkelijk het kerstfeest. Bovendien is het ook belangrijk om bij dit linkje een duidelijke uitleg te geven, want voor jou is het misschien wel duidelijk, maar de oudere generatie zal een extra uitleg wel fijn vinden. Zorg er daarnaast voor dat iedereen goed bereik heeft, zo voorkom je dat iemand de hele tijd uit de meeting gaat of dat het beeld onscherp is. 

Kerstoutfit

Digitaal kerst vieren doen we natuurlijk niet vrijwillig, we hadden liever allemaal lekker dicht bij elkaar gezeten. Hierdoor is het belangrijk om het extra gezellig en feestelijk te maken. Denk hierbij aan je kerstoutfit. Je kunt al snel denken van ik zit thuis en niemand ziet mij, maar hierdoor hebben de feestdagen zeker een minder feestelijk gevoel. Door juist helemaal uit te pakken zal het er op je beeldscherm ook veel gezelliger uitzien en zul jij meer het gevoel hebben dat het kerstmis is. 

Kerst is ten slotte een thema feest dus het is erg leuk om je ook in dit thema te kleden. Heren kunnen kiezen voor een kerstpak. Dit is een gekleurd pak met een motiefje gerelateerd aan kerst, zoals kerstboompjes, sneeuwvlokken, noem maar op. Een kersttrui met een grappige tekst is natuurlijk ook altijd een goed idee. Daarnaast kunnen heren er natuurlijk ook voor kiezen om zich te verkleden als kerstman door middel van een kerstman pak. Vrouwen kunnen ervoor kiezen om een als kerstvrouw te gaan. Hierbij hoort dan meestal een jurkje in het rood met wit, maar ook de vrouwen kunnen kiezen voor een leuke kersttrui. Bovendien is een leuke glitter outfit ook altijd goed voor de feestdagen! Alhoewel de kinderen de meeste aandacht zullen hebben voor de kado’s is het ook belangrijk dat zij een leuke outfit aanhebben. En ook hierbij zijn de opties eindeloos, denk aan een kerstman pakje of een kerstjurkje. Een nette optie is er ook namelijk een kerstpak voor jongens en een glitter jurkje voor meisjes. Als je voor comfy wilt gaan is dat ook mogelijk met een leuke kerst-onesie. De kleinsten kunnen ook al meedoen, want er zijn ook kerstpakjes beschikbaar voor baby’s.