Wat te doen in Zwolle: top 5 bezienswaardigheden

Ben je van plan om met kerst een dagje naar de Hanzestad Zwolle te gaan? Maak er dan een volledig weekendje van! Je zult hier een veelzijdig weekend beleven. De stad heeft veel te bieden op verschillende gebieden. De vraag is wel of je ze allemaal zelf zult vinden, daarom helpen wij jou een handje. Alle bezienswaardigheden hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Ga dus niet weg voordat je deze 5 hebt afgestreept van je to-go lijstje.

1. Museum De Fundatie

Het museum voor beeldende kunst bevindt zich in de stad Zwolle, genaamd Museum de Fundatie. In het museum zul je een grote collectie van beeldende kunst vinden van uit de late middeleeuwen. Maar naast dit, heeft het museum om de 3 maanden een speciale tentoonstelling. Er zijn dus genoeg redenen om dit museum te bezoeken. Er is altijd wat te zien! Het museum is ook eigenlijk niet te missen als in je Zwolle komt. Dit komt door het prachtige gebouw waar het museum in zit. De wolk op het gebouw zorgt ervoor dat het gebouw extra opvalt. Vroeger was dit gebouw het Paleis van Justitie.

2. Stadswandeling

Naast alle prachtige gebouwen die je kunt bezoeken, kun je er ook voor kiezen om een lange stadswandeling te maken. Aangezien Zwolle en rijke geschiedenis heeft, valt er onderweg genoeg te zien. In het kleine centrum van Zwolle wordt je gemakkelijk de weg gewezen. Verdwalen zul je niet! Je kunt onderweg natuurlijk af en toe even pauze nemen en ergens gezellig wat drinken. Er zijn namelijk in het centrum ook genoeg restaurants en terrasjes waar je kunt plaatsnemen.

3. Boekwinkel Waanders in De Broeren

Ben jij een boekenworm? Dan kun je dit plekje zeker niet missen! Dit is namelijk een boekwinkel die gelegen is in een kerk. De boekwinkel is erg rustig, waardoor je er nog extra kunt genieten van de boeken die ze allemaal aanbieden. Ook kun je er een kopje koffie of thee drinken in het café. De Broerenkerk staat vol met boeken, en wordt ook wel gezien als de mooiste en bijzonderste boekwinkel van Nederland.

4. Onze-Lieve-Vrouwetoren

Deze laatgotische toren wordt ook wel de Peperbus genoemd in Zwolle. Deze bijnaam is ontstaan door de vorm van de toren, hij lijkt namelijk erg op een peperbus. De toren is wel zo’n 75 meter hoog en steekt daardoor behoorlijk boven de stad uit. Je kunt helaas niet de top van de toren beklimmen, maar tot ongeveer 51 meter hoog. Hiervoor moet je 236 trappen lopen.

5. Sassenpoort

Één van de mooiste gebouwen van Zwolle is de Sassenpoort. Dit bijzondere gebouw is een heel goed bewaard monument van Zwolle. Het is namelijk al gebouwd in het jaar 1406 en het staat nog steeds! Dit deel van de oude stadsmuur is heel gebleven, maar helaas is dit ook de enige. Je kunt ervoor kiezen om de poort te bezoeken. Je krijgt dan allerlei zalen te zien, dit natuurlijk wel erg bijzonder en leuk om te doen als je er dan toch bent!