Kerstmarkt Hattem

In het Gelderse stadje Hattem vind je op vrijdag 9 december één van de gezelligste kerstmarkten van heel Nederland. Op de vele gezellige pleintjes van deze ommuurde hanzestad zal je de kerstsfeer kunnen proeven met tal van kraampjes en leuke activiteiten voor het hele gezin.

Openingstijden 2016

Vrijdag 9 december
14.00 – 21.00 uur

Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Hattem

hattem2

Hoewel Hattem maar een kleine stad is, is het een stad vol geschiedenis. Met middeleeuwse stadsmuren en gebouwen die intact zijn gebleven, zal je de sfeer van de viertiende en vijftiende eeuw nog kunnen proeven. Hattem was een van de Hanzesteden, een verbond van Nederlandse, Vlaamse, Poolse en Duitse steden die zich verenigden om meer gunsten van hun feodale leenheren af te dwingen en om handel te voeren. Dit zorgde voor nieuwe bouwwerken, prachtige koopmanshuizen en imposante handelskantoren die tot op vandaag te bezichtigen zijn. Zo groeide Hattem uit van een kleine nederzetting tot een stad met imponerende muren en grootse poorten. Er vestigden zich tientallen schilders, bouwmeesters, dichters en filosofen, die tot op heden hun sporen hebben nagelaten.

Hattem is een stad die volledig omgeven is door de natuur. Je vindt er uitgestrekte uiterwaarden langs de IJssel, de bosrijke Noord-Veluwe en het polderlandschap in het noorden.

In de binnenstad vind je gezellige pleintjes met heerlijke terrassen. Je kan er rustig winkelen, maar ook musea bezoeken. Je vindt er een museum helemaal gewijd aan de Nederlandse illustrator Anton Piek die overigens uit Hattem afkomstig was. Het Nederlands bakkerijmuseum is zeker ook het bezoeken waard!

hatten-3

Op de kerstmarkt van Hattem zal de binnenstad van Hattem vol staan met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen. Je kan hier terecht voor o.a. winterartikelen, kerstkaarten, kerststukjes, kinderknutsel-workshops, handgemaakte kerstdecoraties en andere leuke kadoartikelen. Op de markt vind je een gezellig horecaplein, in de winkelstraten kan je genieten van diverse muziekoptredens. Dit jaar komt ook de historische fietsgroep weer naar Hattem. Om 19.30 uur start er een gratis avondwandeling met sfeervolle lantaarns onder leiding van een stadsgids die je alles kan vertellen over de geschiedenis van Hattem. Er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen voorzien, zoals knutselworkshops, een draaimolen, een Kerst-springkussen en de vrolijke Clown Ziezo met zijn goocheltrucs en leuke grappen. Natuurlijk is er ook een gezellige kerstman die door de winkelstraten van Hattem loopt!

Openingstijden 2016

Vrijdag 9 december
14.00 – 21.00 uur