Dagje uit naar de kerstmarkt van een wereldstad

05 december 2017

Heb jij nog een dagje vakantie gepland voor het einde van het jaar? Of wil je er tijdens het weekend nog even helemaal tussenuit alvorens de drukte van de eindejaarsperiode losbarst? Dan is de gezelligheid van kerstmarkten in mooie steden nabij een geschikt plan!

Keulen, Londen, Parijs… Ze spreken sowieso tot de verbeelding, maar met Kerstmis in aantocht zetten de nabijgelegen metropolen nog meer dan anders hun beste beentje voor. De ongedwongen kerstsfeer valt moeilijk elders te evenaren.

Ook wij worden telkens weer verrast door de imposante kerstverlichtingen die de grote winkelstraten van Londen sieren. Want kerst in Londen is meer dan het fabelachtige Hyde Park: er is geen betere stad om jouw kerstgeschenkjes te kopen.

Net over de Duitse grens ligt nog altijd onze favoriet der kerstmarkten wereldwijd. In Keulen beleef je kerst zoals nooit tevoren. Op wandelafstand van elkaar vind je liefst 7 kerstmarkten terug die stuk voor stuk de moeite zijn om te bezoeken. Natuurlijk mag je de trekpleister onder de Keulense Dom niet missen. Laat je verrassen door aroma’s van kruidnagel en kaneel, geniet van de lekkerste glühwein of warme chocolademelk met slagroom. Keulen is trouwens ook bekend om de fantastische ‘gay-kerstmarkt’, waar iedereen welkom is en een heel gezellige, open sfeer heerst.

We lieten Parijs ook al vallen. Wat daarover gezegd? Tja, Parijs. De lichtstad is altijd het bezoeken waard, maar met kerst krijg de Franse hoofdstad toch nog dat tikkeltje extra. Een vleugje romantiek met kerst? Dan is er geen betere bestemming dan de stad van de liefde natuurlijk! Op de kerstmarkt van La Défense alleen al ben je een hele dag zoet. Trocadero, gelegen aan de Eiffeltoren, is dan weer een internationale smeltkroes waar producten vanuit de hele wereld worden samen gebracht.

kerstmarkt MontmartreMaar Parijs zou Parijs niet zijn zonder de Montmartre. In de historische wijk vol pittoreske steegjes en bekend om de vele kunstenaars die er hun intrek namen, vind je een kerstmarkt uit de duizenden terug. Klein en sprookjesachtig, maar ook bomvol lekkers. Crème de la crème? De typisch Franse crèpes natuurlijk, die je nergens lekkerder vindt dan hier. Je kiest zelf of je er een chocolademelk of de Franse versie van glühwein bij nipt.

Voor de laatste kerstmarkt die wij bezochten, boekten we onze tickets met VakantieVeilingen. Het leuke aan die site is dat je zelf kiest hoeveel je betaalt voor een romantisch uitstapje of eentje met hele gezin. Hoe het werkt? Je plaatst een bod op een arrangement dat jou aanspreekt. Houdt jouw bod stand, dan win je de veiling en trek je er wel heel voordelig op uit! Wij moesten twee keer bieden om aan het langste eind te trekken en hielden het lekker dichtbij. Zo trokken we met de luxe autocar voor de helft van de prijs naar het knusse Maastricht.