Met de auto of bus naar een kerstmarkt dit jaar

04 januari 2023

Een kerstmarkt bezoeken is zoiets dat je ooit gedaan moet hebben in je leven. Het is namelijk een echte sfeerbeleving, waar alles wat te maken heeft met Kerst samen komt. Het is dan ook niet gek, dat als je een keer gaat, je er niet meer bent weg te slaan. Het eerste bezoek is vaak zo’n groot succes en daar begint dan ook het enthousiasme. Als je net zoals ons fan bent van kerstmarkten, dan kun je daar het beste met jouw eigen vervoer naar toe rijden. Je leest meer over het vervoer naar een kerstmarkt in dit artikel.  

Met de auto naar een kerstmarkt

Een kerstmarkt bereiken 

Tegenwoordig is het vervoer naar kerstmarkten goed geregeld. Vanuit Nederland gaan er diverse bussen naar kerstmarkten in Duitsland bijvoorbeeld. We weten natuurlijk allemaal dat daar fantastische kerstmarkten te vinden zijn. Echter, je bent dan wel aangewezen op de bustijden. Voor sommige mensen is dat nou net niet wat ze zoeken. Eigen vervoer is dan een veel betere optie. Dan kun je namelijk lekker gaan en staan waar je wil. Om zo’n kerstmarkt in het buitenland te bezoeken, kun je een auto huren in Nederland. Ideaal als je een groter gezelschap mee wil nemen, die niet in jouw eigen auto passen.  

Daarnaast zijn er nog veel meer redenen om een auto te huren of in ieder geval zelf naar een kerstmarkt te rijden. Een bus vol met andere mensen is gewoon niet altijd praktisch. Stel je voor jullie krijgen pech onderweg. Dan sta je daar met 50 man langs de kant. Op zulke momenten was je toch liever zelf naar België of Duitsland gereden. Ook al kun je met elk voertuig pech krijgen op de weg. Je staat waarschijnlijk toch liever met jouw eigen gezin langs de kant dan met 50 andere mensen.  

Hierom huur je een auto 

Als je een kerstmarkt gaat bezoeken wil je kunnen gaan en staan waar jij wilt. Je wilt zo min mogelijk afhankelijk zijn van anderen. In dat geval kun je dus beter zelf naar een kerstmarkt rijden. Zo bepaal je zelf ook wanneer je weer wilt gaan en of je er nog een leuke activiteit aan vast plakt bijvoorbeeld.  

Vaak wordt er toch gekozen om met meerdere mensen naar zo’n kerstmarkt te gaan. Dan is een auto huren al helemaal ideaal. Er kan namelijk nog wel eens onenigheid ontstaan over wie de benzinekosten betaalt. Alles wordt duurder momenteel, dus we moeten allemaal op de kleintjes letten. Met het huren van een auto kun je dat veel makkelijker regelen. Je verdeelt de kosten van de huur over iedereen en ook als er getankt moet worden draagt iedereen zijn steentje bij. Zo is iedereen zijn bijdrage ook eerlijk verdeeld, wat een grote reden kan zijn om een auto te huren.  

Natuurlijk heb je nog meer redenen om een auto te huren voor een kerstmarkt bezoek. Met meerdere mensen naar een kerstmarkt is een leuk idee, maar wellicht dat dat helemaal niet in jouw eigen auto past. Ook in dat geval komt het huren van vervoer beter uit voor jullie gezelschap. Naast het huren van een auto, kun je namelijk ook een bus huren. Die komt wellicht beter van pas, want daarmee heb je al gauw 6 zitplaatsen. Zo is er genoeg plek voor iedereen. Ook als je maar met 4 personen gaat komt zo’n grote bus goed van pas. Als je ver moet rijden voor zo’n kerstmarkt is het wel fijn als je genoeg ruimte hebt. 2 extra stoelen zijn dan helemaal niet verkeerd. Bovendien kun je ook shoppen alsof je met een groot gezin op pad bent. De ruimte heb je er in ieder geval voor, dus inladen maar!