Met Albert op weg naar Aken

28 november 2017

“Mijn bus ken ik van binnen en van buiten”, zegt Albert Otten. Al jarenlang rijdt de chauffeur mensen naar bestemmingen in binnen-en buitenland. Maar wanneer de kerstperiode begint, begint ’t bij Albert nog altijd te kriebelen. “De ritten naar de kerstmarkten zijn altijd het gezelligst.”

Wij stapten op de bus om het eens mee te maken. Op weg naar de sprookjesachtige kerstmarkten van Aken en Keulen. De goedgemutste Albert begroet iedereen met een typerende glimlach. Die lach zal gedurende de gehele trip naar Aken niet van zijn gezicht verdwijnen. “Hier doe je het toch voor he”, glundert hij. “Allemaal blije gezichten achterin en een prachtige route naar één van mijn favoriete kerstmarkten,”

Albert heeft de nodige kerstmarkten gezien in de afgelopen jaren. “Oh, ja. Ik ben richting de Nederlandse en Belgische kerstmarkten gereden. Vooral de ritten naar Valkenburg vond ik altijd mooi. Maar het liefst rijd ik toch Duitsland in. Ik vind de kerstsfeer daar nog altijd onovertroffen en het zijn altijd heerlijke stukken om te rijden.”

En dat geldt niet alleen voor de chauffeur. Ook wij klagen niet in onze comfortabele stoelen. We kunnen een filmpje kijken, gebruikmaken van de WiFi verbinding en de sfeer is optimaal. Voor we het weten zijn we gearriveerd. We vermaken ons uitstekend op de gezellige kerstmarkt in Keulen voor we naar ons hotel gaan om lekker uit te rusten.

De volgende dag bezoeken we ook nog even de favoriete kerstmarkt van Albert: Aken. “Mooi he”, glundert Albert, als we weer in zijn bus stappen richting Nederland. “Ik zou willen dat het het hele jaar door Kerst is!”

Ook met Albert (of één van zijn collega’s) op kerstmarktreis? Bekijk de leukste trips naar de mooiste kerstmarkten.