Luik is de Europese Kersthoofdstad van 2018

10 december 2018

luikDe kerstmarkt van Luik (of Liège) is een begrip in de wijde omgeving. Al jarenlang wordt er hard gewerkt om de kerstevenementen nog grandiozer te maken. En dit jaar plukt deze stad de vruchten van het harde werk. Luik is namelijk uitgeroepen tot de Kersthoofdstad van Europa!

Luik heeft gewonnen in de categorie ‘Steden met meer dan 100.000 inwoners’ en dit moet natuurlijk gevierd worden. De hele stad is in een extra feestelijk jasje gestoken. Zoals altijd strijkt het Village de Noël met maar liefst 200 chalets neer in het hart van de stad. Dit is de grootste en oudste kerstmarkt van België. Wat je kunt verwachten is een volledig versierde stadskern met twinkelende lichtjes, kraampjes met de leukste kerstartikelen, een geweldige sfeer en lekker eten! Kortom: alle ingrediënten voor een fantastisch dagje uit.

Ook een schaatsbaan is aanwezig. Deze kun je vinden aan de voet van de kathedraal. Is schaatsen niets voor jou? Bezoek dan het ambachtendorpje, de licht-en geluidshow of het Europees Circusfestival. Of maak een ritje in het reuzenrad! Na afloop kun je genieten van verschillenden acts en muziekoptredens.

De kerstfestiviteiten gaan door tot 6 januari 2019. Wil het kerstdorp van Luik bezoeken? Bekijk dan hier alle informatie en openingstijden.