Last minute kerstpakket bezorgen

28 augustus 2020

De kerst is een leuke maar ook enorm drukke periode. Door het veelvuldig bezoeken van kerstmarkten, het versieren van een woning of bedrijfsruimte en het bijwonen van kerstfeesten kan het zomaar gebeuren dat je een kerstpakket te kort komt of op het idee komt om iemand er juist deze periode mee te verrassen. Het last minute bezorgen van een kerstpakket behoort gelukkig tot de mogelijkheden

Kerstpakket

Kerstpakket laten versturen als blijk van waardering

Het schenken van een kerstpakket wordt over het algemeen gezien als een traditie (of als secundaire arbeidsvoorwaarde) maar er zit uiteraard wel een gedachtegang achter. Een kerstpakket wordt gezien als een manier waarop werkgevers hun werknemers een prettige kerst willen toewensen. Deze traditie is niet alleen overgenomen door het bedrijfsleven om zakelijke relaties deze wens over te brengen maar ook door particulieren. Veel mensen vinden het leuk om naar hun naasten een kerstpakket te laten versturen als blijk van waardering.

Traditie van kerstpakketten

De traditie van het geven van kerstpakketten gaat ver terug. De gewoonte om met kerst eten uit te delen stamt uit de negentiende eeuw. Het luxe eten was in die tijd voor arbeiders onbetaalbaar. Met kerst kregen zij van hun werkgever een mand met luxe voedingsmiddelen mee naar huis om met de feestdagen met hun familie te delen. Dit als dank voor de verrichte arbeid.

Deze goede traditie is altijd in ere gehouden. Veel kerstpakketten bevatten nog altijd veel eten en drinken maar tegenwoordig worden hier ook kleine cadeautjes aan toegevoegd om iets blijvends te schenken. De manier wat (gedeeltelijk) wel veranderd is, is de vorm van overhandiging. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een kerstpakket te laten bezorgen na een bestelling via internet. Dat was vroeger uiteraard ondenkbaar.

Last minute bezorging kerstpakketten

Het grote voordeel van onze moderne technologische mogelijkheden is dat je nu direct kunt handelen als je als ondernemer beseft dat je één of meerdere kerstpakketten te weinig hebt of het als particulier leuk vindt om iemand in deze tijd extra te verrassen. Je kunt namelijk een kerstpakket bezorgen via Charles.Bij deze organisatie kun je een kerstpakket naar wens samenstellen en op een afgesproken moment laten bezorgen. Een last minute bezorging van kerstpakketten behoort dus tot de mogelijkheden. Een bestelling die overdag wordt geplaatst, kan dezelfde dag nog worden verstuurd naar ieder adres in heel Europa. Je kunt dus ook een naaste in het buitenland verrassen.

Bij Charles.nl kun je meerdere bezorgadressen opgeven. Het kerstpakket (of de kerstpakketten) worden ingepakt als een mooi geschenk. Om dit te personaliseren kun je hier een persoonlijk kaartje aan toevoegen, eventueel met bedrijfslogo. Het grote voordeel van deze manier van het versturen van kerstpakketten is dat je zeker weet dat het pakket op tijd (dus voor de kerst) bij de geadresseerde aankomt. Dit is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid als je weet dat veel bezorgdiensten ieder jaar weer moeten toegeven dat ze de kerstdrukte niet aangekund hebben….