‘La Traviata’ wordt incidentensignaal Brussel

30 november 2016

In Brussel hebben ze een bijzondere manier gevonden om bezoekers en standhouders te waarschuwen voor incidenten. Het beroemde ‘La Traviata’ van Giussepe Verdi wordt gespeeld wanneer zich incidenten voordoen of dreigen voor te doen.

brusselnieuws

De kerstmarkt die vorig jaar plaatsvond, kende een nare bijsmaak. De nasleep van de aanslagen in Parijs hadden invloed op het sociale leven en zo ook op de feestelijkheden rond kerst. De terreurdreiging in de Belgische hoofdstad werd verhoogd en toeristen cancelden trips naar België. Dit jaar lijkt Brussel echter niet te lijden onder enige dreiging.

“We hebben een prachtige start gezien”, zegt Marina Bresciani van Brussels Major Events tegenover HLN.be. “Vorig jaar hadden we het zeer moeilijk, maar we zijn nu op weg om onze topedities weer bij te benen. Dat bevestigen ook de vele standhouders, die nu al konden vaststellen dat deze editie veel meer volk lokt dan vorig jaar.” De Brusselse politie is nog altijd wel in groten getale aanwezig op de markt. Zowel undercover als in uniform.

Voor wie zich afvraagt hoe die Traviata ook alweer klinkt, of voor degene die al even wil oefenen op het wegduiken, is hier het deuntje: