Kies een bijpassende wijn bij je kerstgerecht

19 oktober 2016

Tijdens kerst ligt de focus op lekker eten en drinken; het moment om lang te tafelen en culinair uit te pakken met vrienden en familie. Toch is het soms moeilijk om de juiste wijnen te vinden bij je gerechten. Zonde, want de kwaliteit van het eten komt het beste tot zijn recht met bijpassende wijnen. In samenspraak met Greetz tonen wij je daarom een aantal wijnen die prima te combineren zijn bij jouw kerstgerechten.

Witte wijn bij het voorgerecht
Het is gebruikelijk om je kerstmaal te beginnen met een visgerecht of een licht vleesgerecht. Tijdens kerst doet een garnalencocktail het altijd goed; een echte klassieker. Een wijn die hier prima bij past is een Sauvignon Blanc – Spinnaker. Deze fruitige en frisse witte wijn laat zich uitstekend combineren met de limoen van de garnalencocktail. Deze witte wijn heeft een gemiddelde prijs van €19,90, waarbij je bij Greetz tevens het etiket zelf kunt ontwerpen.

Rode wijn bij het hoofdgerecht
We zijn aangekomen bij het hoofdgerecht. Er staat wild op het menu. Bij rood vlees is het belangrijk om te kiezen voor een rode wijn met spierballen. We raden een Malbec – Kaiken Reserva aan die met zijn kruidigheid goed te combineren is bij het vlees. De gemiddelde prijs van deze wijn is €17,95. Het water loopt ons al in de mond!

Nagerecht
We sluiten het kerstmaal af met een Noval Fine – White Port. Deze dessertwijn heeft een volle, zachte en fruitige smaak en kan uitstekend gecombineerd worden bij fruit of desserts. Let er wel op dat deze witte port een alcoholpercentage heeft van 20%. Dat is een stuk meer dan de eerder besproken wijnen. Deze port heeft een gemiddelde prijs van €21,95. Geniet ervan!

Ook leuk als cadeau
De besproken wijnen zijn allemaal bij Greetz verkrijgbaar. Ook is het leuk, dat je bij je wijnbestelling nog een kerstkaartje kan toevoegen. Zij zijn namelijk ooit begonnen als kaartenbedrijf en hebben nog altijd ruim 800 kerstkaarten op de website staan. Zo kan je iemand verrassen met een fles wijn en een kaartje. Vrolijk kerstfeest!