Kies dit jaar voor een spectaculaire versiering in huis

20 november 2023

Ligt het aan ons of willen we elk jaar ons huis vroeger omtoveren in kerstsferen? Officieel gezien mag de kerstboom natuurlijk pas opgezet worden na Sinterklaas. Op 6 december staan de kerstspullen dan in mening woonkamers ook klaar. Gezinnen zonder kinderen neigen er naar om de kerst al vroeger in huis te halen. Dat begrijpen wij wel. De kerstversiering brengt immers sfeer met zich mee tijdens deze donkere deprimerende dagen. Wil je dit jaar een spectaculaire versiering? Lees dan met ons mee.

Kerstversiering

Binnen en buiten

Als je uit wil pakken met kerst, dan betrek je de tuin natuurlijk ook erbij. Versier binnen alles, maar ook zeker buiten. Dat kan subtiel zijn, maar ook zeker over de top. Je zult er zelf veel vrolijker van worden, maar ook andere mensen blij maken. Een versierd huis met deze donkere dagen tovert toch een lach op vele gezichten. 

Vergeet dus geen kerstversiering mee te nemen voor buiten. Met een paar accessoires kun je al iets heel moois creëren. Denk aan een kerstkrans aan de deur, een guirlandes boven de deur of om het hek. Is ook maar net waar je die kwijt kunt. Natuurlijk moeten de guirlandes en kerstkrans wel lichtjes hebben, dat is een van de belangrijkste elementen voor sfeerbeleving!

Als je echt uit wil pakken, zet je ook nog een kerstboompje buiten en ledverlichting in de vorm van een rendier. De mogelijkheden zijn er, maar daar moet je wel ruimte voor hebben. In huis decoreren is vaak een stuk makkelijker. 

De kerstboom als centrum

Met de kerst draait het natuurlijk om de kerstboom. Deze moet het centrum zijn van de kamer. De aandacht van iedereen die binnenloopt moet naar de kerstboom getrokken worden. Dat doe je ten eerste door een mooie grote kerstboom te kiezen. Dat kan zowel een echte als een neppe zijn uiteraard. Ten tweede zorg je voor mooie verlichting in de boom. Deze moet zo gedrapeerd worden dat er overal in de boom lichtjes te vinden zijn. 

Daarna is het tijd om de boom te versieren met kerstballen natuurlijk. Kies 2 à 3 kleuren om de kerstboom mee te versieren. Je kunt ook denken aan verschillende tinten van een kleur. Zo creëer je een mooie kerstboom met veel diepte. Het is natuurlijk nog mooier als de kleuren ook perfect passen in jouw woonkamer. Heb je veel beige tinten in huis? Dan is een kerstboom met beige en bruine kerstballen perfect! Kies ook altijd voor een kerstbal met foto. Dat maakt de boom een stuk persoonlijker. Deze kun je in het midden hangen. Afhankelijk van de foto, kun je daar ook de kleur van de ballen op afstemmen.

Eventueel kun je ook kiezen voor houten kerstballen met naam in plaats van foto’s. Die houten hangers zullen prachtig staan in jouw boom met beige en bruine tinten. 

Kerstmuziek op repeat

Wil je echt sfeer in huis creëren? Dan hoort daar uiteraard ook kerstmuziek bij. Zet een van de kerst radiostations op en geniet van jouw mooie aangeklede woning. Dat is toch een prachtig plaatje? Daar wil je thuiskomen. Voor ons mag het dan ook altijd kerst zijn en blijven. Deze gezellige sfeer in huis is niet te evenaren. 

Naast alle kerst radiostations kun je natuurlijk ook zelf een playlist maken met jouw favoriete kerstnummers. Dan weet je zeker dat het muziek is die je leuk vind. Zet die lijst lekker op repeat en geniet van de sfeer in jouw woning. Voor ons kan het niet lang genoeg duren. Wij tellen de nachten slapen het hele jaar door af. Kerst is immers de gezelligste tijd van het jaar.