Kerstpakketten cadeau doen: dit zijn de leukste thema’s!

09 september 2020

Het is geweldig om je collega’s, vrienden of kennissen te verrassen met een kerstpakket. Zo maak je de feestdagen nog nét dat stukje leuker! Een lekkere borrel, luxe chocolade of juist een kerstpakket met gezonde snacks: er zijn veel ideeën te bedenken. We delen de leukste thema’s voor kerstpakketten met je: ontdek meer! 

Lekker borrelen 

De feestdagen staan voor veel mensen in het teken van een gezellige borrel. Daarom is het zeker een goed idee om daarop in te haken met het kerstpakket! Met Makro Kerstpakketten heb je verschillende opties om uit te kiezen. Wil je bijvoorbeeld een groot of een klein pakket geven? Is de ontvanger liefhebber van bijvoorbeeld bier of juist wijn? En een smakelijk hapje erbij is natuurlijk altijd een leuke toevoeging – denk aan een kaasje of worstje. Zo geef je een mooi compleet pakket!

Een specifieke cuisine 

Je kunt voor kant-en-klare hapjes en drankjes in het kerstpakket kiezen, maar het is ook leuk om ingrediënten voor in de keuken cadeau te doen. Onze tip: kies voor een specifieke cuisine, om alles goed bij elkaar te laten passen. Denk bijvoorbeeld aan de Italiaanse cuisine, met een pakket vol pasta, pastasaus, olie en olijven. Wát een feest op tafel!

Een zoet kerstpakket 

Voor de zoetekauwen onder ons is een pakket met snoepgoed een perfect cadeau! Hoe meer zoetigheid, hoe beter. Denk aan kerstpakketten met chocolade, koek, candybars en snoepgoed. Dat past ook helemaal bij het thema van de feestdagen, waarin snoepen toch wel een heerlijke bezigheid is. En voeg ook iets drinkbaars in het zoete thema toe – chocolademelk bijvoorbeeld.

Cadeau

On the road 

Voor een collega of kennis die veel onderweg is, is het passend om een kerstpakket in het thema reizen cadeau te doen. Met lekkere snacks voor in de auto of de trein, bijvoorbeeld! Van een hartig knabbeltje tot een zoete mueslireep – om maar wat te noemen. Naast eetwaar, kun je ook denken aan accessoires zoals een to go beker: ideaal om onderweg koffie of thee mee te halen!

Een gezond kerstpakket 

Is de ontvanger van het kerstpakket bezig met een gezonde levensstijl of een echte sporter? Dan is het juist leuk om een gezond kerstpakket te geven! Hier kun je bijvoorbeeld light snacks instoppen. Of kies voor natuurlijke en duurzame producten, zoals een fles natuursap. Ook accessoires zijn een leuke toevoeging, bijvoorbeeld een handige drinkfles voor water.

Een kerstpakket in een specifieke kleur 

Weet je niet zo goed waar degene aan wie je het kerstpakket cadeau wilt doen van houdt? Dan is het misschien een te grote gok om een specifiek borrel- of cuisinepakket te geven – je kunt het pakket in dat geval beter wat algemener houden. Zo weet je immers zeker dat er iets bij zit waar de ontvanger blij van wordt! Om toch een leuk thema toe te kennen aan het pakket, is het een idee om alles in eenzelfde kleur in het pakket te stoppen. Denk aan een rood kerstpakket, de kleur die helemaal bij kerst past. Dat geldt natuurlijk ook voor groen! Maar alle kleuren van de regenboog zijn een optie – misschien weet je wel zijn of haar lievelingskleur. Zo maak je een waar feest van het kerstpakket!

Cadeau