Kerstpakketten bestellen? Daar begin je nu mee!

31 juli 2019

Kerstpakket

De zomervakantie is in volle gang en de meeste Nederlanders zitten momenteel met de voeten in het zand. Toch zijn veel bedrijven ook al bezig met de voorbereidingen voor de decembermaand. De kerstpakketten, kerstontbijtjes, nieuwjaarsborrels en wie weet wat er verder nog georganiseerd moet worden. Daar kun je moeilijk in november pas mee beginnen. Maar, wanneer begin je dan? Wat geven we het personeel dit jaar? Zijn er trends? Je leest het hier!

Bestelperiode

Het samenstellen van de kerstpakketten is een hele klus. Wanneer begin je daaraan? Vandaag, morgen of liever een maand van tevoren? Om stress te voorkomen kun je het best niet te lang wachten. Je kunt in principe de dag na Kerst direct een nieuwe bestelling plaatsen. Dat is wellicht wat overdreven, je weet immers nog niet hoeveel medewerkers je eind volgend jaar in dienst zult hebben. Begin dus ook niet té vroeg!

Rond de zomer zul je een duidelijk beeld hebben van het aantal benodigde pakketten. Een ander voordeel van het bestellen rond deze periode is de variëteit. Er is nog veel te kiezen in kerstpakket-land en je kunt er tevens voor kiezen het pakket te personaliseren. Mogelijk valt het ook nog goedkoper uit wanneer je er op tijd bij bent! Wacht dus niet langer en ga op onderzoek uit.

Het aanbod

Het kerstpakket is een blijk van waardering naar het personeel. Het pakket moet dus een bepaalde waarde dragen. Gelukkig is er een ruime keuze aan samenstellingen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor een pakket met een kaasje, nootje en toastje of pak uit met een barbecue en toebehoren!

Het is mogelijk om jouw personeel te voorzien van kant-en-klare pakketten. Echter, wat is nu leuker dan kerstpakketten samengesteld door jou? Het is een vrij logisch principe. Als leidinggevende ken jij (hopelijk) jouw personeel het beste. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je in ieder geval achterhalen wat ze leuk en lekker vinden. 

Trends / bijzonderheden

Elk jaar een fles wijn en een zak borrelnootjes is leuk, maar niet echt inventief. Het leukst is wanneer je jaarlijks een nieuwe samenstelling van cadeau’s kunt geven. Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends en dus genoeg inspiratie om met iets leuks te komen.

Kerstpakketten komen standaard in een doos, het is immers een pakket. Stel nu dat die doos ter grootte van een koffer is? Daar zal het personeel verbaasd van opkijken! Tegenwoordig zijn er verschillende pakketten te verkrijgen met bijzondere items daarin verpakt. Een voorbeeld is dus een reiskoffer, maar denk ook aan een barbecue. Stap uit die comfortzone en kies een keer voor iets anders dan het standaard supermarkt pakket.