Kerstmis in Lapland vieren: magische vakantie met bezoek aan de Kerstman

02 november 2023

Voor wie op zoek is naar een onvergetelijke manier om Kerstmis te vieren, is er geen betere plek dan Lapland, het betoverende noordelijke deel van Finland. Hier, te midden van de betoverende winterse landschappen, kun je niet alleen genieten van de prachtige witte wonderlanden, maar ook de Kerstman persoonlijk ontmoeten. Twee populaire bestemmingen in Lapland voor een Lapland vakantie zijn Ruka-Kuusamo en Levi, waar de magie van Kerstmis echt tot leven komt.

Santa Claus Village, Lapland

Lapland vakantie in Ruka-Kuusamo

Ruka-Kuusamo, gelegen in het noorden van Finland, is een perfecte bestemming voor iedereen die de ware betekenis van Kerstmis wil ervaren. Hier wacht je een sprookjesachtige wereld van besneeuwde bossen, bevroren meren en schattige houten huisjes die de Finnen mökki’s noemen en je doen denken aan kerstkaarten die rechtstreeks van de Noordpool komen. De besneeuwde landschappen en de heldere, koude lucht creëren een sfeer die je meteen in de kerststemming brengt.

Tijdens je Lapland vakantie in Ruka-Kuusamo kun je genieten van talloze winterse activiteiten, zoals sneeuwscootertochten, husky-sledetochten, ijsvissen, en nog veel meer. Voor de avontuurlijke geest zijn er zelfs mogelijkheden om het noorderlicht te spotten, een onvergetelijke ervaring die je nergens anders ter wereld kunt beleven.

Maar het hoogtepunt van een Lapland vakantie in Ruka-Kuusamo is ongetwijfeld de ontmoeting met de Kerstman. In Santa Claus Village, een magische plek in de buurt van Rovaniemi, op ongeveer 200 kilometer van Ruka, kun je de Kerstman persoonlijk begroeten. Je kunt met hem praten, je wensen delen en zelfs een foto maken om deze bijzondere ontmoeting te vereeuwigen. Het is een ervaring die zowel jong als oud in verrukking zal brengen.

Kerstmis in Lapland: Levi

Een andere betoverende bestemming om Kerstmis in Lapland te vieren is Levi. Dit populaire skigebied in het noorden van Finland biedt niet alleen geweldige wintersportmogelijkheden, maar ook een magische kerstsfeer die je betovert. Levi is beroemd om zijn kerstactiviteiten en betrokkenheid bij het verspreiden van de Kerstman-magie.

Tijdens Kerstmis in Levi kun je deelnemen aan verschillende leuke en feestelijke activiteiten, zoals rendiertochten, sneeuwscootersafari’s en ijsvissen. Maar het hoogtepunt van je bezoek aan Levi is de mogelijkheid om de Kerstman te ontmoeten in zijn kantoor. De Kerstman en zijn elfen verwelkomen je met warme glimlachen en open armen. Ze luisteren naar je wensen, delen kerstverhalen en zorgen ervoor dat je de ware geest van Kerstmis voelt.

Een onvergetelijke kerstervaring in Lapland

Kerstmis in Lapland vieren is meer dan alleen een vakantie; het is een onvergetelijke ervaring die je voor altijd zult koesteren. De betoverende winterlandschappen, de adembenemende natuur en de oprechte gastvrijheid van de lokale bevolking zorgen ervoor dat je je in een echt sprookje waant.

Of je nu kiest voor Ruka-Kuusamo of Levi voor je Lapland vakantie, je zult getuige zijn van de magie van Kerstmis op zijn best. De mogelijkheid om de Kerstman persoonlijk te ontmoeten en je wensen met hem te delen, is iets wat je nergens anders ter wereld kunt ervaren. Het maakt Kerstmis in Lapland tot een unieke en betoverende viering die je voor altijd bij zal blijven.

Dus, als je op zoek bent naar een buitengewone manier om Kerstmis te vieren en de echte magie van het seizoen te voelen, overweeg dan een Lapland vakantie in Ruka-Kuusamo of Levi. Hier kun je de Kerstman ontmoeten, deelnemen aan spannende winterse activiteiten en jezelf onderdompelen in de prachtige natuurlijke schoonheid van Lapland. Het zal een Kerstmis zijn die je nooit zult vergeten.