Kerstmarkten Brugge en Hasselt openen dit weekend

22 november 2018

Brugge kerstEindelijk! Tijd om te gaan verdwalen tussen de heerlijk ruikende kerstkraampjes en gezellige kerstverlichting! Dit weekend kan je in Brugge, Durbuy én Hasselt naar de kerstmarkt in België.

De kerstmarkt van Brugge is een van de mooiste kerstmarkten van de Benelux, in een van de mooiste steden van Europa, met haar smalle steegjes en middeleeuwse gebouwen.

De intieme binnenstad zorgt voor het perfecte decor van deze warme kerstmarkt. Dit jaar heet het gebeuren ‘wintermarkt’ en zal het plaatsvinden op de Markt en het Simon Stevinplein.

Mis zeker de ijsexhibitie niet dit jaar! Je kan een groot ijspaleis, sculpturen gemaakt uit 3000 ijsblokken en lichtprojecties gaan bekijken doorheen de stad.

brugge ijssculpturen kerst

Op de kerstmarkt van Hasselt kan je je dan weer uitleven op de overdekte schaatsbaan en tal van spectaculaire attracties. Dit jaar wordt er ook een magische kerstparade georganiseerd, op 22 december, mis hem niet!

Ook Durbuy, Lille/Rijsel, Parijs en Colmar doen dit weekend hun deuren van de kerstmarkt open. Ga je graag eens ontdekken hoe ze Kerst vieren in andere landen? De markten van Wenen en Praag staan er vanaf dit weekend ook!

praag kerst

Ook in Duitsland kan je in DortmundDüsseldorfBonnMonschauAkenTrier én München tussen de vele kerststalletjes gaan verdwalen. Je kan er genieten van echte Duitse lekkernijen als de aardappelpannenkoek en de beroemde Akense print, een soort kruidkoek. Op zaterdag 24 november openen ook enkele grote kerstmarkten in de hoofdstad Berlijn.

Wist je dat Düsseldorf en Aken door jullie zijn verkozen tot een van de beste kerstmarkten van Europa? De eerste plaats ging naar Keulen. Deze prachtige kerstmarkt aan de Dom opent op 26 november!

Jij kan trouwens een weekendje Keulen winnen, inclusief treintickets en hotelovernachting! Deelname op de website. De wedstrijd eindigt op 15 december.