Kerstmarkten bezoeken in 2020

17 oktober 2020

Markt

De één moet er nog helemaal niet aan denken, de ander kan niet wachten tot de kerstboom weer in huis staat. Hoewel dit natuurlijk ieder jaar van toepassing is, blijkt uit gegevens van de middenstandsorganisaties dat er meer geld wordt uitgegeven aan decoratieartikelen en ‘gezelligheid’ in huis sinds de aanvang van de coronacrisis in februari 2020. Het bezoeken van een van de leuke kerstmarkten hoort voor velen bij de feestelijke decembermaand.

Kerstmarkten bezoeken

Hoewel het vooral in het westelijke deel van Europa enorm populair is om kerstmarkten te bezoeken in de laatste maand van het jaar, is het tijdens de Covid-19 uitbraak natuurlijk maar de vraag of deze markten gehouden worden. De steeds wijzigende voorschriften wat betreft bezoekersaantallen en veiligheid kan het zo zijn dat een dergelijke markt opeens wordt afgelast. Lijkt het je leuk om toch een bezoek te plannen aan een van de sfeervolle kerstmarkten in Duitsland, Nederland of Frankrijk? Laat je dan op de hoogte houden van last-minute wijzigingen en sluitingen met een handig e-mail alert.

Markt

Uitgaven en besparen rond kerst

Het is geen verrassing dat veel consumenten sinds de aanvang van de coronacrisis de hand op de knip houden. Er wordt meer gespaard en minder geld gestoken in onnodige aankopen. Wel geven we meer geld uit aan verbouwen, online shoppen en decoratie voor in huis. Naar verwachting zullen we met z’n allen dan ook meer gaan uitgeven aan kerstdecoratie, eten en drinken in de laatste maand van 2020. In 2019 gaven we met z’n allen juist minder geld uit aan deze zaken. 

December is niet alleen de maand van feestelijke dagen, maar ook van het herzien van jouw persoonlijke financiële zaken. Het vergelijken van de nieuwe tarieven voor de zorgverzekering, het op een rij zetten van de kosten voor overige verzekeringen en tarieven voor gas en stroom, het hoort er (vaak) bij in de decembermaand. 

Jouw kerstbegroting

Door slim om te gaan met (tijdelijke) aanbiedingen kun je jouw persoonlijke begroting verbeteren. Hierbij kun je direct een begroting maken voor jouw uitgaven voor kerst en het eventueel bezoeken van leuke kerstmarkten in binnen- of buitenland. Korte trips dichtbij huis zijn geliefd op het moment, dus boek jouw tickets op tijd en bekijk goed of er mogelijkheden zijn om jouw betaalde geld voor tickets retour ontvangen kan worden bij een eventuele afgelasting van de kerstmarkt. Start op tijd met het (online) shoppen voor kerstpresentjes, naar verwachting zullen de bezorgdiensten in Nederland het in het feestseizoen van 2020 drukker dan ooit gaan krijgen.

Markt