Kerstmarkt Keulen 2020 afgelast

31 augustus 2020

kerstmarkt afgelast

Slecht nieuws voor alle kerstmarkt liefhebbers, want de kerstmarkt in Keulen is dit jaar afgelast. De komst van corona heeft het onmogelijk gemaakt de kerstmarkt nog door te laten gaan. 

Elk jaar is er een kerstmarkt in Keulen voor de Dom, maar dit jaar gaat de markt helaas niet door. De organisatoren van het grote festijn zijn bang voor te veel chaos en beperkingen vanwege Covid-19. De beperkingen die opgelegd worden in Duitsland hebben er helaas voor gezorgd dat het feest niet goed gevierd kan worden en daardoor gecanceld wordt.

Normaal gesproken zou het een bruisende boel in Keulen zijn in december. Dit jaar wordt het echter anders. De enorme kerstboom zal er in elk geval wel staan, dit is gelukkig een positief lichtpuntje! De 150 kraampjes die er normaal zouden staan helaas niet. De straten waarin de kraampjes altijd staan zijn relatief smal, waardoor de corona maatregelen hier ook moeilijk toegepast kunnen worden. Er kan hier namelijk niet zo veel afstand bewaard worden, die op het moment wel nodig is. Alleen samen krijgen we Corona onder controle en social distancing is hier een onderdeel van.

Wij, als kerstliefhebbers, hopen dat het feest volgend jaar weer in Keulen gevierd kan worden zoals vanouds!