Kerstmarkt Gent volgens Amerikanen ‘best kept secret’

27 november 2018

kerstmarkt gent nieuwsWanneer toeristen over de winterfeesten in Europa spreken, hebben ze het meestal over grootsteden als Berlijn, Keulen en Brussel. De Gentse kerstmarkt, daar hebben de meesten nog niet zo veel over gehoord. Toch is het een geweldige kerstmarkt. Amerikaans tijdschrift Forbes noemt deze kerstmarkt dan ook een ‘best kept secret’.

Er zijn honderden kerstmarkten, allemaal met hun eigen karakter en sfeer. Maar waar kan je het meest genieten van pure kerstmagie? Amerikaans Tijdschrift Forbes ging het onderzoeken.

Weinig gekende kerstmarkten zoals die van Zagreb (Kroatië) en Helsinki (Finland) worden genoemd. De kerstmarkt van Brussel is volgens Forbes één van de bekendste en de grootste in België. En ook Gent wordt aangehaald, en haalt ook de top 10 van meest sfeervolle en magische kerstmarken in Europa!

Forbes noemt de winterfeesten in Gent zelfs een ‘best kept secret’. In Gent kan je de historische sfeer opsnuiven, die perfect past bij Kerstmis. Hier vind je de meeste Unesco-opgelijste historische gebouwen van het land, een 12e eeuw kasteel, kanalen én geplaveide straten. Perfect om je onder te dompelen in de kerstsfeer van weleer!