Kerstmarkt bezoeken? Pak de trein

22 november 2017

Dit jaar gaan er weer duizenden Nederlanders op zoek naar de leukste kerstmarkten. In ons eigen landje vinden we tegenwoordig enorm gezellige markten, maar in België weten ze ook heel goed wat kerstsfeer is! En dan hebben we natuurlijk nog de Duitse kerstmarkten. Ga jij op kerstmarktreis? Vijf redenen waarom je met de trein moet gaan!

Gezellig
De trein is het gezelligste vervoermiddel en hoort eigenlijk het meest bij Kerst. Wie herinnert zich niet een film als The Polar Express? Bovendien kun je op de kerstmarkt zelf gezellig met z’n allen aan de Glühwein. Je hoeft immers niet zelf naar huis te sturen!

Comfortabel
De trein is comfortabel! Zeker wanneer je een stukje moet reizen is het toch heerlijk wanneer je onderweg een lekkere kop koffie (of warme chocolademelk) kunt drinken en af en toe eens naar het toilet kan of de benen kan strekken? Bovendien kun je onderweg een (kerst)filmpje kijken!

Geen parkeerproblemen
Wanneer je arriveert in vooral grotere steden, zul je zien dat parkeren nog wel eens een probleempje kan zijn. En zelfs wanneer je een plekje hebt gevonden, loopt die parkeermeter maar door. Vanaf het treinstation loop je vaak in no-time de kerstmarkt op. Hartstikke makkelijk. En geen zorgen of je je auto wel weer terug kunt vinden…

WiFi
Ja, geef het maar toe. We zijn allemaal een beetje verslaafd aan internet. Een dagje uit is pas echt compleet als al onze vrienden op de hoogte blijven via Facebook. Twitter of Instagram. In de trein heb je altijd WiFi tot je beschikking en deel je de leukste momenten dus meteen met elkaar. Volgend jaar komen de leukste herinneringen dan weer langs!

Milieuvriendelijk
Wellicht niet voor iedereen even belangrijk, maar de ware kerstgedachte is toch dat je ook eens aan een ander denkt? De trein is het meest vriendelijk voor het milieu van alle voertuigen (ok, de fiets doet het ook niet slecht) en daarom kun je met een gerust hart in de trein stappen!

Ga jij dit jaar op kerstmarktreis met de trein? Bekijk hier alle aanbiedingen en maak er een topdag (of topdagen) van!