Kerstliefhebbers opgelet: deze kerstmarkten zijn nog open

31 december 2019

kerstmarkten

Kerstmis is helaas al voorbij. Heb jij ook genoten van de heerlijke dinertjes en de gezelligheid? En wil jij stiekem nog iets langer genieten van de hartverwarmende kerstsfeer? Dan hebben we goed nieuws! Veel kerstmarkten zijn nog een paar dagen open. Je kunt dus nog een glühwein drinken, je kunsten op de schaatsbaan tonen, langs de kerstkraampjes struinen, live-optredens bijwonen en nog veel meer. Grijp dus je kans, want anders moet je weer een jaartje wachten! Hieronder een overzicht van alle kerstmarkten die je nog kunt bezoeken.

Kerstmarkten in Nederland

gluhwein

Een dagje of weekendje Amsterdam is altijd een goed idee, maar de vele winterevenementen maken het toch iets specialer. Het Amsterdamse Winterparadijs mag je absoluut niet missen. Deze Winter Wonderland met (overdekte) ijsbaan, reuzenrad, après-ski hut, Christmas Cinema is t/m 5 januari 2020 open. Ook het Winterplaza is een aanrader. De geliefde ijsbaan op het Museumplein is zelfs tot 2 februari nog open. En zo valt er nog veel meer te beleven in de hoofdstad.

Of misschien zijn de ‘Donkere dagen van Delft‘ wel iets voor jou. Winters Delft is waar je moet zijn voor een een dagje ijspret en sluit pas op 5 januari.

Wil jij iets anders dan je gewend bent? Ga dan naar de ondergrondse kerstmarkten van Valkenburg nu het nog kan. Een bezoekje aan de grotten is een unieke belevenis in deze periode. Hier kun je je letterlijk onderdompelen in de kerstsfeer en tegelijkertijd de prachtige muurschilderingen in de grotten bewonderen. Kerststad Valkenburg is verkozen tot één van de beste kerstmarkten van Europa en is dus zeker een bezoekje waard. Je kunt nog t/m 5 januari erheen.

De kerstmarkten van Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Haarlem en Utrecht zijn nog open t/m 6 januari.

Kerstmarkten in België

kerstmarkt België

In België valt er ook genoeg te beleven voor kerstliefhebbers. Wie nog niet afscheid kan nemen van kerstsfeer, kan nog t/m 6 januari een bezoekje brengen aan Winterpret Brussel. Struin langs de vele chalets, stap in een van de vele kermisattracties of bewonder de grote klank- en lichtshow.

Winterland Hasselt is ook een aanrader. Ook op Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag is deze kerstmarkt geopend. Er staat zelfs een salsa feestje en LEGO bouwparty op de planning deze week. Op 6 januari sluit deze kerstmarkt. Een andere must-see is natuurlijk Durbuy. Het kleinste stadje van de wereld is omgetoverd tot een idyllische winterbestemming. De twinkelende lichtjes en de feestelijke decoraties zorgen samen voor een harmonieuze kerstsfeer. Proef hier zeker ook lokale lekkernijen en de speciaalbieren! Je kan Durbuy nog t/m 6 januari in kerstsferen beleven.

Dit weekend is ook de laatste kans om de kerstmarkten van Antwerpen, Brasschaat, Brugge, Gent, Knokke, Kortrijk, Mechelen en Oostende te bezoeken.

Citytrip gepland?

Ga jij toevallig nog naar Berlijn, Londen, Wenen, Praag of Edinburgh dit weekend? Dan heb je geluk, want ook hier zijn de kerstmarkten nog in volle gang.

Kortom: geniet nog van de kerstmarkten nu het nog kan! Alvast veel plezier gewenst.