Kerstinkopen doen? Ga op pad met de laadpas

20 oktober 2022

Heb je ook veel zin in Kerst? Voor jou en voor veel anderen is het een van de mooiste tijden van het jaar. Je geniet van de gezelligheid en het warme gevoel dat je krijgt als je met geliefden, familie en vrienden samenkomt om het kerstfeest te vieren. Bij kerstmis horen ook kerstinkopen. Welke steden en welke kerstmarkten wil je hier dit jaar voor bezoeken? In je eigen land, maar ook in omringende landen worden in december de mooiste kerstmarkten georganiseerd. Als je met eigen vervoer gaat, kan dat wel eens problemen opleveren met tanken of opladen en met het parkeren van je auto. Veel problemen kun je ondervangen door gebruik te maken van een laadpas.

Kerstinkopen doen

Met je laadpas kun je overal terecht

Het maakt niet uit of je een zakelijk rijder bent die van zijn werkgever een auto heeft gekregen, of als je eigen ondernemer bent met een zakelijke auto. Een laadpas is beschikbaar voor elke zakelijke gebruiker. Het grote voordeel van een laadpas is het feit dat je er overal mee terecht kunt. Dit geldt niet alleen voor de laadstations in je eigen land, maar voor vrijwel alle openbare laadstations in de omringende landen. Rijd je een hybride wagen en wil je naast elektrisch rijden ook stukken afleggen op benzine of diesel, dan kun je je laadpas ook gebruiken als tankpas. Waar je ook heen wilt, van grote steden tot pittoreske dorpjes met gezellige kerstmarkten, je weet zeker dat er altijd een laadstation bij jou in de buurt is. Moet je snel een laadstation vinden? Kijk gewoon in de app en je ziet waar de dichtstbijzijnde laadstations staan.

Laden en parkeren in binnen- en buitenland

Veel kerstmarkten vind je in stadscentra van grote steden. Denk bijvoorbeeld aan Düsseldorf, Parijs, Kopenhagen, Berlijn of Hannover. Het is niet altijd eenvoudig om je auto daar kwijt te kunnen. En heb je eenmaal een betaalde parkeerplek gevonden, dan kan het afrekenen van je parkeertarief soms lastig zijn. Echter, met een laadpas is ook dat ondervangen. Veel steden met kerstmarkten willen zoveel mogelijk het autoverkeer uit de binnenstad weren. Wat ze doen is decentraal parkeerplekken beschikbaar stellen. Vanuit die plekken reis je met openbaar vervoer richting de kerstmarkt van je keuze. Hoe reken je het openbaar vervoer af? Eenvoudig, ook met je laadpas. En wil je na het doen van kerstinkopen terug naar huis met een schone auto? Met je laadpas kun je ook de autowasserette betalen.

Een maandelijks overzicht van zakelijke en privékilometers

Ben je eigen ondernemer, dan wil je je zakelijke kilometers verrekenen met je belastingaangifte. Heb je een auto van de zaak, dan wil je werkgever ook een duidelijk overzicht van de afstanden die je voor de zaak hebt gereden en voor jezelf. Het is logisch dat voor de meesten onder ons een trip naar de gezellige kerstmarkten gezien wordt als privé. Door te kiezen voor een laadpas krijg je per maand een duidelijk overzicht van de gereden kilometers, de afstanden en de bestemmingen. Het onderscheid maken tussen zakelijk en privé gaat zo een stuk eenvoudiger.