Kerstcadeaus voor je personeel: deze 3 dingen zijn altijd goed! 

10 oktober 2020

kerstpakket

De wintermaanden komen er weer aan en dit betekent dat kerst om de hoek ligt. De gezellige kerstdagen worden uiteraard gevierd en je personeel moet beloond worden. Door je werknemers wat te geven, laat je waardering zien voor hun harde werk van het afgelopen jaar. Wij raden je dan ook altijd aan om een kerstcadeau te geven aan je personeel. Het cadeau hoeft natuurlijk niet heel erg duur te zijn, want het gaat om het gebaar. Wat zou je nu kunnen geven? Wij hebben wat tips!

Een kerstpakket

Het meest populaire cadeau is natuurlijk het traditionele kerstpakket. Dit pakket bestaat uit een grote doos met allerlei verschillende leuke en lekkere producten. Je kunt vaak uit enorm veel producten kiezen. Ook moet je natuurlijk wel een beetje rekening houden met wat voor personeel je hebt. Voor wat voor bedrijf moet jij kerstpakketten samenstellen? Als je voor een beautybedrijf werkt, is het logisch dat het pakket ander soort producten inhoudt als een pakket voor een technisch bedrijf. Naast eten en drinken wordt er namelijk ook vaak materiële dingen in gedaan, zo kun je denken aan tijdschriften, kaarsen, tasjes en andere soort accessoires.

Een kerstpakketten idee: geef een kerstpakket dat is gefocust op teamwork. Dit is is natuurlijk het allerbelangrijkst binnen een bedrijf en zo zorg je ervoor dat de werknemers meer waardering voor elkaar ook krijgen. De producten die in zo een pakket zitten staan allemaal symbool voor samenwerking. Met behulp van dit pakket toon je dat jullie als team samen sterk staan!

Laat ze zelf wat uitkiezen

Je kan je personeel een kant-en-klaar kerstpakket geven, maar je kan er ook voor kiezen om ze zelf wat te laten uitzoeken. Een waardebon van een bepaalde winkel, restaurant of sportclub kan ook een leuk cadeau zijn voor de kerstdagen. Je werknemers kunnen dan een waardebon inwisselen voor iets wat ze leuk vinden. Het voordeel van deze keuzevrijheid is dat je personeel altijd blij zal zijn met het cadeau. Zo zullen er personeelsleden zijn die kiezen voor een dagje naar de wellness en andere een dagje naar de stad. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en die zullen dan naar voren komen. Door je aan te passen aan je personeel, geef je iets terug voor het werk wat zij allemaal voor jou hebben gedaan. 

Persoonlijke kerstcadeaus

Iets wat misschien wat meer moeite kost, maar wel ontzettend leuk is zijn persoonlijke cadeautjes. Met deze cadeautjes laat je zien dat je verbonden bent met je personeel. Je laat blijken moeite te hebben gedaan en elke werknemer zal dit ongetwijfeld enorm waarderen. Een goed voorbeeld van een goed cadeau zijn gepersonaliseerde artikelen. Denk dan bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde koffiemokken, badjassen of tassen.