Kerst vieren met de familie in jouw woning: zo kleed je jouw huiskamer leuk aan!

07 november 2019

kerstmis versiering

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! De kerst bezorgt mensen en gezinnen altijd een magische tijd en zorgt dat alle vrolijke, mooie kerstspullen weer van de zolder gehaald kunnen worden. Het ene gezin zet een mooie kerstboom op en versierd het hele huis, de ander houdt het wat kleiner en kiest vooral voor kleine sfeermakers in het huis. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe jij jouw huiskamer leuk aan kunt kleden, om er gezellig met je gezin de kerstdagen te kunnen vieren!

De kerstboom

De grootste sfeermaker met de kerst is natuurlijk de kerstboom. Het ene gezin haalt hem samen op bij de dichtstbijzijnde boer of teler en een ander gezin heeft liever een kunstboom. Waar je ook voor kiest, de kerstboom is de belangrijkste sfeermaker van de kerstdagen. Het is dan ook belangrijk dat je er over nadenkt hoe je die kerstboom dan precies aan wilt gaan kleden. Ga je voor een volle kerstboom of kies je voor een lagere boom? En welke kleuren hang je er dan in? Ga je elk jaar voor nieuw kleuren of kies je een kleur die je vervolgens voor een langere tijd vasthoudt? Het creëren van een goede sfeer in je huis rond de kerst kan al beginnen met het veranderen van de plek waar de kerstboom staat in het huis. Deze verandering kan er namelijk voor zorgen dat je een veel sterkere kerstsfeer voelt, omdat het nu vernieuwend is en je met nieuwe ogen naar de kerstboom in de woonkamer kijkt.

Kerstpoppetjes of huisjes.

Iets dat je steeds vaker ziet is het gebruik van gezellige huisjes rondom de kerstboom. Hierbij kun je denken aan het gebruiken van een paar huisjes met kaarsjes om de boel een beetje op te fleuren, maar je kunt het ook zo ver laten gaan, dat je een heuse dorpje rond je kerstboom gaat aanleggen. Heel leuk vooral als je kleinere kinderen hebt. Die kunnen uren kijken naar het verhaaltje dat zich afspeelt rondom de kerstboom. Deze huisjes zijn dan ook een veelgekochte aanvulling op de kerstverlichting en zorgt er voor dat je gemakkelijk en snel je huis op kunt pimpen.

De heerlijke lucht van koffie

De kerstsfeer is pas echt compleet wanneer je de lucht van verse koffie in de ochtend ruikt en de kerstlampjes in de boom aandoet. Met behulp van een goed senseo apparaat kun je al een geweldige sfeer creëren die je anders zou missen.