Je auto of fiets in de kerstsfeer brengen

09 november 2021

Wanneer Kerstmis nadert, zien we het liefst alles versierd. Ondanks het herfstige weer zijn er genoeg mogelijkheden om in november en december gezelligheid te creëren en dat is te zien in woningen en etalages. Maar ook onderweg willen we graag zien dat de feestdagen eraan komen. Sommige vrachtwagens lijken wel rijdende kerststallen, al is het de vraag of dit mag. Hoe dan ook kun jij je fiets of auto ook in de decembersfeer brengen!

Kerstsfeer in je Auto

Geen extra verlichting op de fiets

Het is geen goed idee om snoeren met ledlampjes aan je fiets te hangen, ook al ziet dit er nog zo mooi uit. Het andere verkeer reageert het beste op een rood achterlicht en wit of geel voorlicht, deze zijn dan ook verplicht. Als er een feeëriek knipperende fietser aan komt rijden, kan dit verwarring en schrik veroorzaken en dat wil je niet. Het is ook de vraag of je verzekerd bent wanneer je als rijdende kerstkraam een aanrijding veroorzaakt. Over verzekering gesproken, je auto- of fietsverzekering vergelijken is een goeie tip om de vele uitgaven (cadeautjes en boodschappen!) in deze maanden wat te compenseren. 

Takken, ballen en slingers

Wat je wel kunt aanbrengen in of op je fietstassen of het kratje op je stuur: kersttakken, eventueel met kerstballen eraan geklemd, eveneens glimmende slingers en andere prullaria in de echte kerstkleuren: groen, wit en rood. Zorg wel dat er niks tussen je spaken terecht kan komen. Zeker in het avondlicht, met de weerkaatsende straat- en kerstverlichting, geeft dit een mooi effect. Denk ook aan een kerstbelletje op je stuur. Heb je een bakfiets, dan kun je helemaal uitpakken. Plak posters van de lokale kerstmarkt op de zijkant van de bak. Natuurlijk ga je met diezelfde versierde bakfiets kerstshoppen, om uiteindelijk met een bak vol cadeautjes naar huis te rijden. Instagram-materiaal!

Kerstverlichting in auto?

Sommige vrachtwagenchauffeurs hebben hun hele cabine ingericht als een soort kerststal, schreven we al in de eerste alinea. Even googelen leert ons dat je de buitenkant van je auto niet van extra verlichting mag voorzien, maar de binnenkant wel. Al is de kans dat je ook dan staande wordt gehouden wel aanwezig. Niettemin zijn er andere manieren om de auto op te vrolijken in de feestmaanden: de hoedenplank en het dashboard zijn plekken waar, mits niet te afleidend voor de chauffeur, kerstengeltjes en natuurlijk kerstmannetjes staan – al dan niet wiebelend. Aan de antenne kan een klein kerstslingertje bevestigd worden en wie echt wil uitpakken bevestigt het gewei van Rudolph op zijn dak. Doe inspiratie op op Pinterest of tik ‘kerstversiering fiets/auto’ in en je ziet de wildste ideeën voorbijkomen. Maar nogmaals: let erop wat in het verkeer verantwoord is.