Items die je kunt krijgen op een kerstmarkt

11 juli 2022

Een kerstmarkt bezoeken is voor velen het uitje van het jaar. Ze sparen er dan ook volop voor en hebben het er voor over om tientallen kilometers ernaartoe te rijden. Als je er nog nooit bent geweest is het zeker de moeite waard om er eentje te bezoeken. Maak dus alvast wat tijd en budget vrij. Wellicht kun je nog wat leuke kerstcadeaus scoren, want deze producten kun je allemaal kopen op een kerstmarkt!

Kerstmarkt in Duitsland

Veel lekker eten 

Op een kerstmarkt kun je heel veel lekkers scoren qua eten. We hebben het dan over eten om plaatselijk op te eten, maar ook om mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende braadworst met zuurkool. Dat is een populair gerecht dat je op kerstmarkten kunt krijgen. 

Bovendien ligt het er ook wel sterk aan in welk land je een kerstmarkt bezoekt. In België zul je bijvoorbeeld Brusselse of Luikse wafels kunnen scoren. In Duitsland hebben ze weer andere lekkernijen om tussendoor van te smullen. De Kaiserschmarren zijn hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Dit zijn een soort dikkere pannenkoeken met krenten erin verwerkt. Dit wordt in wintersportgebieden ook vaak geserveerd als toetje, maar de meesten eten het net zo graag als lunch. Voornamelijk met de poedersuiker die er nog bovenop komt, is het een gerecht om je vingers bij af te likken. 

Voor de kinderen en andere zoetekauwen onder ons is er ook veel te scoren. Denk bijvoorbeeld aan de Lebkuchen, die vaak in de vorm van een hart worden verkocht, maar ook fruit in chocolade of suiker. Of wat dacht je van chocolade truffels? Die kun je bijvoorbeeld meenemen als leuk geschenk voor onder de boom! 

De mooiste cadeaus

Op de kerstmarkt kun je de mooiste kerstcadeaus scoren. Daarom is het zeker aan te raden om zo’n markt vroeg te bezoeken, want dan ben je al vroeg klaar met alle inkopen. Het meest unieke aan de cadeaus die hier worden verkocht is dat ze heel vaak met de hand worden gemaakt. Anders dan op andere markten zul je hier vaak echt mensen aan het werk zien. Ter plekke maken ze de mooiste creaties. Dit wordt vaak gemaakt van hout. Houten speelgoed is dan ook een product dat je veel tegen zult komen als je over een kerstmarkt wandelt. Het is natuurlijk het ideale cadeau voor kleine kinderen. 

Natuurlijk hoef je niet alleen cadeaus voor anderen te scoren. Er is ook genoeg te koop voor jezelf. Zo is een kerstmarkt de ideale plek voor decoratie. Je scoort er decoratie voor de kerstboom, maar ook voor de rest van het huis. Na het bezoek van de kerstmarkt kun je dus echt beginnen met het huis kerst klaar te maken. 

Met zo’n dagje uit ben je al snel een hele hoop geld kwijt. Voornamelijk als je met het hele gezin gaat en iedereen wat lekkers wil eten. Als je dan nog een paar handgemaakte cadeaus uitzoekt en wat kerstdecoratie, dan kan dat nog wel eens een aanslag zijn op je portemonnee. Dat is ook de reden dat veel mensen elk jaar sparen, voordat ze een kerstmarkt bezoeken. Wil je ook een centje extra verdienen, voordat jullie dit uitstapje maken? Je zou hier kunnen kijken om een extra buit mee te nemen naar de kerstmarkt. Wellicht maak je zoveel winst dat voor jullie de hele dag gratis wordt. Dat is natuurlijk zeker het proberen waard.

Heb je nou eenmaal minder budget? Dan is de sfeer alleen al iets om een keer mee te maken. Natuurlijk zijn er ook wat leuke accessoires en cadeau’s te scoren, die wat voordeliger zijn in prijs. Denk daarbij aan kerstkaarten of honingzeep. Producten van honing zijn op Duitse kerstmarkten enorm populair. Vooral omdat we ze hier niet kennen is het wel leuk om zo’n product te scoren!