Hoe kerst een minder dure maand wordt

01 september 2019

De laatste maanden van het jaar zijn vaak erg duur, helemaal als je kinderen en/of kleinkinderen hebt. Denk maar eens aan al die cadeaus tijdens kerst en sinterklaas! Ook wordt er vaak lekker gegeten, geef je geld aan goede doelen en doe je veel inkopen om de boel te versieren. Het kan zijn dat je dit jaar financieel minder goed uitkomt, maar hoe kun je dan toch genieten van de kerst? Hieronder worden een aantal tips gegeven hoe je geld kunt besparen tijdens de kerstdagen.

Kerstmis

Maak je kerstdiner en doe goedkoop boodschappen

Met kerst en sinterklaas wordt veel en lekker gegeten, het zijn dan meestal ook niet de goedkoopste producten! Hier heb je echter zelf invloed op, je rekent immers zelf de producten af in de winkel. Als je geneigd bent om altijd A-merken te kopen kun je eens proberen om voor de huismerken te gaan. Vaak zijn deze producten net zo lekker en zijn ze een stuk scherper geprijsd. Wil je zeker zijn van goede producten omdat er familie komt eten? Lees dan online verschillende tests van de consumentenbond, op deze manier ben altijd zeker van lekkere producten. Wil je van een bepaald product alsnog het A-merk? Wacht dan aanbieding af en sla deze producten dan in. Je kunt hier het beste al vroeg mee beginnen.

Bespaar op energie

Over het algemeen verbruik je veel energie tijdens de december maanden en al helemaal tijdens de kerst. Dit komt door de vele lichtjes. De kans is groot dat jij jouw kerstboom en de rest van jouw huis versiert. Het is verstandig om tijdig energieleveranciers te vergelijken en zeer zeker als jouw contract op korte termijn afloopt. Wanneer jij na het aflopen van jouw contract nog steeds energie ontvangt van je huidige leverancier, zal je hogere prijzen gaan betalen. Dit worden ook wel variabele prijzen genoemd. Het is dan gunstig over te stappen naar een andere leverancier, deze geven vaak welkomstkortingen waardoor je nog meer geld bespaart. Voordat je een keuze maakt zul je deze leveranciers eerst moeten vergelijken. Zo kies jij voor de goedkoopste energie!

Cadeau’s in de aanbieding

Cadeau’s zijn onmisbaar, zorg er daarom voor dat je deze in de aanbieding koopt. Een andere manier is door cadeaus op goedkope webshops te kopen. Hierbij kun je denken aan webshops zoals aliexpress of EBay. 

Kerstmis