Hoe houd je een kerstborrel tijdens een pandemie?

12 oktober 2020

 

Na een jaar lang hard werken wil jij je personeel natuurlijk de beloning geven die ze verdienen. Kerst is een mooi moment om je dankbaarheid voor je personeel nog eens uit te spreken. Bij veel bedrijven organiseren ze elk jaar iets om kerst met alle werknemers te vieren. Dit is niet alleen gezellig en leuk maar versterkt ook de band van de collega’s onderling. Dit jaar zal het allemaal wat anders zijn dan voorgaande jaren door de pandemie die roet in het eten gooit. Wij hebben twee alternatieven bedacht waardoor jouw kerstborrel toch door kan gaan.

De 1.5 meter-afstand-borrel

Niets is leuker dan gezellig met z’n allen bij elkaar komen. Toch zullen sommige bedrijven ervoor moeten kiezen om in kleinere groepjes de kerstborrel te houden in verband met de richtlijnen van het RIVM. Wij vertellen jou alles over hoe je gezellig samen kan komen met een klein bedrijf of team*. Zo kan je personeel onderling genoeg afstand houden en toch gezellig samen zijn. Wil je jouw personeel tijdens de borrel trakteren op een lekker diner? Dan kan het een goede optie zijn om iedereen eten te laten bestellen op kosten van de zaak. Gewoonlijk zou je misschien een buffet organiseren of iedereen iets lekkers mee laten nemen, dat is dit jaar niet zo’n goed idee. Als iedereen zijn eigen eten mee heeft verminder je de kans dat mensen te dicht op elkaar komen. Natuurlijk wil jij je personeel nog een mooi kerstcadeau geven. Online zijn er veel verschillende kerstpakketten te vinden. Je vindt kerstpakketten voor elk budget, alle doelgroepen en je kunt kiezen uit veel verschillende thema’s. Zo kan jij iedereen een mooi cadeau geven. 

Online kerstborrel

Natuurlijk hopen we dat dit niet nodig is maar het zou kunnen dat je door de omstandigheden genoodzaakt bent de jaarlijkse kerstborrel dit jaar online te houden. Je kan dit bijvoorbeeld organiseren met Zoom of Microsoft Teams. Een andere  optie is Houseparty. Extra tof aan Houseparty is dat je er spelletjes aan toe kan voegen. De volgende spelletjes staan op Houseparty: Heads Up!, Trivia, Chips and Guac en Quick Draw. Ook via andere videobel apps kun je leuke spelletjes spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Kahoot quiz, je kan bijvoorbeeld iedereen vragen een babyfoto van zichzelf in te sturen. Vervolgens moet iedereen dan raden wie die baby is. Andere spelletjes die je kan spelen zijn bijvoorbeeld Bingo, 30 seconds of hints. Tijdens deze borrel moet er natuurlijk genoeg lekker eten en drinken zijn. Stuur daarom jouw personeel  een lekker borrel-kerstpakket op die ze kunnen nuttigen tijdens jullie online kerstborrel. Bij kerstpakket online kun jij je wensen doorgeven en dan maken zij een persoonlijk kerstpakket. Liever een kant-en-klaar kerstpakket? Dat kan natuurlijk ook, er zijn namelijk genoeg opties om uit te kiezen. Het geld dat je hebt bespaart door de kerstborrel online te vieren kun je mooi gebruiken om een nog groter kerstpakket te kopen!

 

*Let op: Houd wel de richtlijnen van het RIVM goed in de gaten.