Hoe bereid je je voor op eventuele kerstschade in huis?

30 september 2019

woonkamer kerst

Kerst is volgens velen de gezelligste periode van het jaar. Gezellig samen met vrienden en familie genieten van een lekker kerstmaal is natuurlijk ook heerlijk. Ook is het verstandig om na te denken over de minder leuke dingen, want wat nu als er iets mis gaat of er een ongeluk gebeurd. Om je de meest voorkomende schade te besparen helpen we je met een aantal tips. Zo ben je ten alle tijden goed voorbereid op de schade.

Een opstalverzekering

Natuurlijk is een goede verzekering altijd handig, of het nou gaat om je zorgverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Met kerst is de meest voorkomende schade binnen in je huis. Om kosten te besparen is het slim om een opstalverzekering af te sluiten. Je opstalverzekering vergelijken of nakijken is dus altijd slim om te doen zelfs als het geen kerst is natuurlijk. Wanneer je dit op orde hebt ben je er in ieder geval zeker van dat je geen onverwachte kosten zult krijgen. Kerst is natuurlijk al duur genoeg dus geld uitgeven aan iets dat kapot is gegaan heb je natuurlijk geen zin in.

De kerstboom

Ieder jaar is het weer een feest, het versieren van de kerstboom. Natuurlijk altijd erg leuk maar soms gaat er wel eens iets mis. Wat we meestal fout zien gaan heeft eigenlijk niet eens te maken met de kerstboom te maken maar met hetgeen wat we erin hangen namelijk de kerstballen. Misschien dat je het nog nooit hebt meegemaakt maar in een kapotte kerstbal staan is behoorlijk pijnlijk. Wat slim is om te doen is je glazen kerstballen omruilen voor plastic. Je hebt tegenwoordig ook allerlei andere versieringen voor de kerstboom met weinig risico op een ongeluk.

Aansprakelijkheidsverzekering

Ook een goede aansprakelijkheidsverzekering kan handig zijn. Hiermee wordt de schade gedekt die je bij andere aanricht. Met kerst gebeurd dit nog al eens. Het gaat hier niet altijd om hele grote bedragen maar zelfs als je per ongeluk een glas drinken over iemand heen gooit kun je gebruik maken van je aansprakelijkheidsverzekering.

Natuurlijk gaat het bij kerst vooral om gezelligheid en het samenzijn met familie. Toch is het slim om te kijken naar een goede verzekering of hoe je schade kunt voorkomen. Wanneer je alles op orde hebt kun je genieten van een zorgeloze kerst.