Het vurige spektakel: Mechelen in Vuur en Vlam

25 november 2019

Dat ‘Mechelen houd je warm’ toebehoort aan de fijnste kerstmarkten van ons land moeten we je niet vertellen. Maar wat het net is dat de kerstmarkt in Mechelen uniek maakt, is zeker en vast ‘Mechelen in Vuur en Vlam’.

mechelen in vuur en vlam

‘Mechelen in Vuur en Vlam’ is het hoogtepunt van de 4 weken durende kerstmarkt. Vooral dit jaar zal het een sensationeel licht en vuurspektakel worden. Zoals de naam zelf al zegt, draait 21 december over vuur en licht. Zowel overdag als ‘s avonds zullen er vele vuuranimaties en -optredens plaatsvinden. De meeste animaties gaan door rondom de Sint-Romboutstoren maar ook elders in het hart van de stad, zoals op de Korenmarkt en het Dijlepad, zal je de vurigheid kunnen voelen en zien.

De grootste blikvanger van ‘Mechelen houd je warm’ zal het beiaardconcert ‘Maudits Sonnants’ zijn dat hoog in de lucht plaatsvind op een sensationele mobiel. 

Nog een opmerkelijke verschijning is ‘Museum of the Moon’. Deze opmerkelijke levensechte maan met een diameter van maar liefst 7 meter werd ontworpen door de Britse kunstenaar Luke Jerram. De gloeiende en zwevende maan is te vinden in de kathedraal van 6 tot en met 27 december.

Bekijk het programma van ‘Mechelen in Vuur en Vlam’ en laat je verwarmen door de adembenemende shows en vurige animaties of bezoek de gezellige winterbars, de vakwerkhuizen of de schaatsboot.