Het vernieuwde winterparadijs in Antwerpen

11 november 2019

Binnen één maand verandert Antwerpen in een groot winterparadijs. Van zaterdag 7 december tot zondag 5 januari kun je genieten van de kerstsferen in Antwerpen, maar dit jaar zijn er ook nieuwe activiteiten aan het programma toegevoegd.

Er staan maar liefst 5 nieuwe attracties op het programma deze editie. Een van de nieuwigheden is het winterbus op de handschoenmarkt, waar je onderweg eigenzinnige boomsculpturen tegenkomt. 

kerstmarkt antwerpen

De volgende nieuwe activiteit is het luisterverhaal Brieven aan Bijou. Vorig jaar is dit verhaal gelanceerd in samenwerking met het Geluidshuis, maar dit jaar komen ze met een herwerking. Kinderen lopen een wandelparcours van 2 km, waar ze op verschillende locaties kennis maken met het waterwezen Portico, wie smoorverliefd is op het Antwerpse meisje Bijou. Onderweg worden geluidsfragmenten beluisterd en opdrachten gemaakt. Degene die de code kraakt, krijgt een aandenken mee naar huis.

Bar Den zal ook voor het eerst te vinden zijn op het Antwerpse winterparadijs. Deze centrale bar bevindt zich op het Steenplein in een grote houten schuur, welke in Canadese stijl is ingericht. Uiteraard kunnen de bezoekers hier genieten van een hapje en/of drankje, maar ook de dj-sets komen hier voorbij. 

Ook aan gamers is dit jaar extra gedacht. Voor hen is er een op het Steenplein een VR-Dome opgezet. Hier kiezen ze uit verschillende spelletjes en kunnen ze zich bevinden in de virtuele wereld met een VR-bril. 

De laatste activiteit die nieuw is dit jaar, is de escape room. Wederom kun je deze vinden op het Steenplein. De bedoeling van deze escaperoom is het redden van Antwerpen van de koudegolf die de stad in zijn greep heeft. 

Net zoals elk jaar komen de klassiekers natuurlijk ook terug naar het Winterparadijs, welke is uitgestrekt over de Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui en het Steenplein. De grote ijspiste vindt je natuurlijk op de Groenplaats. Op de Grote Markt kus je je geliefde onder de maretak in de hangende wintertuin en vindt je het Joe Christmas House. Op het Steenplein staan het winterfoor en de wensenmuur. En zoals elk jaar, wordt deze kerstmarkt afgesloten met een winter-BBQ, welke dit jaar plaats zal vinden op zondag 5 januari.