Het is bewezen: je kerstboom nu al opzetten maakt je gelukkiger!

07 november 2020

Sta jij al een tijdje te popelen om de kerstboom weer op te tuigen? Wij zeggen doen! Uit onderzoek blijkt dat mensen die eerder de kerstboom opzetten gelukkiger zijn. 

Er bestaat een zogenaamde ongeschreven regel dat we de Kerstboom eerder optuigenkerstboom pas mogen opzetten als Sinterklaas voorbij is. Volgens onderzoekers hoef je niet zolang te wachten. Het eerder optuigen van je kerstboom zal je veel gelukkiger maken. Zeker dit jaar!

Dat gelukkige gevoel komt voornamelijk voort uit de fijne herinneringen uit je kindertijd, de tijd dat je nog in de kerstman geloofde. Toen alles nog onschuldig was en jij je nergens zorgen over hoefde te maken. Het enthousiaste gevoel dat je vroeger als kind kreeg bij het versieren van het huis komt hier ook bij kijken. Als jij een fijne jeugd hebt gehad, dan zul je de kerstperiode ook zo herinneren.

Een andere reden is alle lichtjes en kleuren die de kerstversiering met zich mee brengt. Het ophangen ervan kan een boost van dopamine veroorzaken, het hormoon dat ons een gelukkig gevoel bezorgd. Meer licht in je huis creëren tijdens de gure herfstdagen is toch ook veel prettiger? Wij begrijpen wel dat die leuke kleurtjes onze gelukshormonen aanwakkeren.Kerstversiering eerder ophangen brengt geluk

Als we nou nog een stapje verder gaan en heel ons huis versieren met kerstdecoraties, dan worden wij door de buren als vriendelijker en toegankelijker beschouwd. Wat ons automatisch heel blij maakt als daar vriendschappen uit ontstaan. 

In een tijd waar mensen veel stress ervaren, kom je ook veel gelukkiger thuis in een versierde omgeving met twinkelende lichtjes. 

Als je nog niet begonnen was aan de kerstboom, hopen wij dat de lichtjes ondertussen wel weer van de zolder zijn gehaald, want de kerstperiode kan officieel gaan beginnen bij jullie thuis!