Heb je de kerstpakketten voor 2023 al besteld?

29 september 2023

Misschien ben je nog lang niet bezig met het bestellen van kerstpakketten als de zomer officieel nog niet eens voorbij is. Maar toch is het verstandig om dat wel te doen. Bij Uwkerstpakket zijn de voorbereidingen al maanden in volle gang. Dat kan niet anders, willen alle kerstpakketten op tijd klaar zijn. Vanaf half december worden er bij tal van bedrijven tientallen en soms duizenden afgeleverd om de medewerkers en relaties mee te verrassen.

Kerstpakket - Kerstmarkt.com

Wat wordt het dit jaar voor kerstpakket?

Sommige werkgevers kiezen voor een themapakket. Anderen zijn meer traditioneel. Het is de laatste jaren een trend om rekening te houden met aspecten als gezond en duurzaam. Ook zijn er steeds meer mensen die een voedselintolerantie hebben. Daarvoor zijn speciale pakketten beschikbaar, zoals glutenvrij, notenvrij en lactosevrij. Waar je ook voor gaat, je kunt altijd wel een origineel kerstpakket vinden om je waardering voor je medewerkers en zakelijke relaties te laten lijken.

De kosten voor het kerstpakket

Als het economisch goed gaat in Nederland dan is dat vaak te merken aan het bedrag dat aan het kerstpakket wordt uitgegeven. Vaak willen werkgevers ook hun medewerkers een hart onder de riem steken als het een moeilijk jaar is geweest. Misschien niet voor het bedrijf maar wel voor het personeel. Denk aan de coronajaren en daarna de snel stijgende energiekosten en de daarbij behorende inflatie. Hoe dan ook geldt voor veel bedrijven dat ze het leuk vinden om hun personeel te verrassen met een mooi pakket met producten waar de meerderheid blij mee is.

Maak een goede inventarisatie van het aantal pakketten

Het is belangrijk om goed te weten hoeveel pakketten je nodig hebt. Als in december blijkt dat je er een paar tekort komt is het vaak niet meer mogelijk om nog bij te bestellen. Bedrijven die kerstpakketten leveren kopen hun voorraden in op basis van de bestellingen. Bovendien vergt het inpakken veel logistiek dus ook dat wordt zorgvuldig gepland. Vlak voor kerst kun je als je geluk hebt hooguit nog een enkel los pakket ergens bestellen dat per ongeluk is overgebleven. Dat heeft dan vaak niet de prijs of inhoud die je had gewild. Dus liever enkele pakketten te veel bestellen. Die kun je dan altijd nog weggeven aan de voedselbank in de buurt als ze echt overblijven.

Het kerstpakket voor zakenrelaties

Het is min of meer gebruikelijk om een kerstpakket voor zakenrelaties op het huisadres te laten bezorgen. Dat voorkomt afgunst bij collega’s die geen externe contacten hebben. Houd er rekening mee dat het kerstpakket qua prijs en inhoud binnen de perken moet blijven. Als dat niet zo is dan kan het als omkoping worden gezien. Houd het dus bij een paar mooie flessen wijn of een pakket dat gelijk is aan dat van de medewerkers. Op die manier breng je je externe relatie niet onnodig in verlegenheid.