Guirlande kerst: welke versiermogelijkheden heb je met een kerstslinger?

04 oktober 2021

Heb je al eens van een guirlande gehoord? Als je ‘m voor je ziet, weet je vast direct waar we het over hebben. Een guirlande is een slinger van groen, bloemen of fruit. Het gaat om een slinger met een lange vorm, waarmee je uiteenlopende decoratiemogelijkheden hebt. Vroeger was een guirlande al enorm in trek. En ook de laatste jaren zien we ‘m weer steeds vaker voorbijkomen als decoratie voor de feestdagen! Wat zijn de mooiste versiermogelijkheden met een guirlande? We zetten het voor je op een rijtje.

Guirlande kerstslinger

Deur decoreren met guirlande kerst

Een guirlande kerst ziet er enorm fraai uit als omlijsting bij de deur. Je kunt eens kiezen voor een guirlande in plaats van een krans aan de deur. Zo’n slinger is net wat origineler: zo zien we het uiteraard graag. En daarnaast valt de slinger wat meer op, aangezien je er de hele deur mee kunt omlijsten. Ga voor een guirlande kerst met groene takjes en verlichting voor een mooi plaatje. Verlichting maakt namelijk dat de decoratie altijd in het oog springt, ook als het al donker is buiten. Wel zo feestelijk! Moderne guirlandes zijn gemaakt met LED verlichting van een hoogwaardige kwaliteit. Zo zijn de lampjes duurzaam en energiezuinig. Je kunt ze met een gerust hart lang aan laten staan. Het is ook een optie om gebruik te maken van een schemerschakelaar: hiermee gaan de lampjes pas aan als het begint te schemeren buiten. Wordt het ’s ochtends weer licht? Dan gaan de lampjes automatisch uit. Zo hoef je hier zelf niet meer naar om te kijken.

Aan welke deur je een guirlande kerst ophangt? Dat is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen. Je kunt binnenshuis een deur uitkiezen om de slinger op te hangen. Maar het is misschien nog net dat stukje specialer om de slinger aan de voordeur te bevestigen. Zo word je er iedere keer weer vrolijk van als je thuiskomt, en verblijd je ook voorbijgangers met de slinger.

Balkonregeling aankleden met kerstslinger

Heb je een balkon met een balkonreling, of een dakterras met een reling? Het is fraai om ook hier aan decoratie te denken. Zeker als je op het balkon uitkijkt, is dit sierlijke jasje een leuke toevoeging. Hang een guirlande slinger op aan de reling, van de ene naar de andere kant. Zo staat je balkon er ook gewoon vrolijk bij in de koude maanden van het jaar.

Een kwalitatieve guirlande met kerstlampjes beschikt over een goede verlichtingskabel, van stevig rubber met een koperen kern. Het is een kabel die wel tegen een stootje kan! Ditzelfde geldt voor de LED lampjes in de slinger, die worden beschermd met een laag van stevig en duurzaam plastic. De decoratie moet immers bestand zijn tegen winterse omstandigheden! Hagel, sneeuw, regen en wind: je slinger blijft gewoon hangen, en de lampjes blijven het goed doen. Ga voor een kerstslinger van hoogwaardig kunst dennengroen, zodat je de versiering jaar in, jaar uit kunt hergebruiken. Zo hoef je ook niet de tegels te vegen, omdat de takjes eraf waaien! Na afloop van de feestdagen stop je de kerstslinger weer gewoon terug in de doos, om er volgend jaar opnieuw plezier aan te beleven.

Dakgoot versieren met guirlande

Guirlande Dakgoot en Tuinhek Versieringen

Kerstdecoratie aan de dakgoot is een geliefde optie. Dit valt immers enorm op, en je kunt je hele huis ermee versieren als dit je wens is! Waar we vaak kiezen voor verlichting aan de dakgoot, kun je juist ook denken aan een guirlande aan de goot. Dat is weer eens iets anders dan waar je in de voorgaande jaren misschien voor hebt gekozen!

Guirlande bij het tuinhek

Een guirlande staat beeldig aan het tuinhek, in de voortuin bijvoorbeeld. Zeker als het hek vrijwel direct aan de straat staat, valt de slinger op. Iedereen die langsloopt, zal erdoor worden verwarmd! Wikkel de guirlande op sierlijke wijze om het hek, bijvoorbeeld met een golvende slag. Heb je een lang tuinhek? Dat is geen punt. De slingers kunnen namelijk met elkaar worden gekoppeld, zodat je ook een groot stuk verlichting kunt realiseren.

Raam decoreren met groene slinger

Het is verder een optie om een raam te decoreren met een guirlande. Je kunt ervoor kiezen om de slinger aan de buitenkant of juist aan de binnenkant van het raam te bevestigen: beide opties zien er mooi uit. Bevestig de slinger hier aan de bovenzijde van het raam, van de ene naar de andere hoek. Of ga juist voor een verticale styling, door de slinger van boven naar beneden te laten hangen.

Als je helemaal wilt uitpakken, kun je je volledige raam omlijsten met de slinger. Ook als je de slinger aan de buitenzijde van het raam bevestigt, kijk je er binnenhuis op uit. Laat geen enkel stukje kozijn onbedekt! Leuk ook in combinatie met kunstsneeuw op de ramen, waar je op de kerstmarkt naar op zoek kunt gaan. Het is tof om dit bij een aantal ramen van je woning te doen, voor een nog stijlvoller plaatje.

Guirlande binnenshuis: aan plafond of muur

Guirlande Binnenshuis Versieringen

Niet alleen buiten, maar ook binnenshuis staat een kerstslinger beeldig. Ga het liefst voor een combinatie: hang zowel buiten als binnen deze decoratie op. Je raakt er namelijk echt niet op uitgekeken! Binnenshuis is het fraai om de slinger aan het plafond of aan een muur te hangen. Bevestig ‘m aan het plafond boven bijvoorbeeld de eettafel, waarbij je ‘m van de ene naar de andere hoek boven de tafel laat zwieren. Zeker een design met lampjes erin brengt zo extra sfeer bij de kerstdiners.

Ook bij de zithoek is zo’n slinger beeldig. Je kunt ‘m hier tevens aan de muur bevestigen, en ‘m verder naar beneden laten hangen. Hang de slinger naast het tv-meubel op, zodat je er altijd op uitkijkt vanaf de bank. Een uitzicht om wekenlang weer blij van te worden in de feestmaand!