Gratis kerstbomen in Limburgs natuurgebied

08 december 2018

gratis kerstbomenOver ongeveer twee weken is het Kerstmis. Binnenkort gaan de meeste mensen massaal op zoek naar een kerstboom en decoratie. De verkopers van kerstbomen zullen het niet graag horen: in natuurgebied Duinengordel (Limburg) kan je volgend weekend een gratis kerstboom krijgen!

In natuurgebied Duinengordel zijn het hele jaar door vrijwilligers in de weer met bomen uittrekken. Dit doen ze om het natuurlijke ecosysteem, met heideplanten, te beschermen. Het gebied raakt namelijk snel overwoekerd, onder meer met dennenbomen. Aangezien iedereen in de kerstperiode toch op zoek is naar een boom voor in huis, bedachten de medewerkers van het natuurgebied een kerstboomactie: iedereen mag er een gratis boom halen, zolang ze hem zelf uittrekken.

De kerstboomactie vindt plaats op 15 december, van 9u30 tot 12u. Als je meer informatie wenst, stuur dan op voorhand een berichtje naar [email protected]. Het enige wat je die dag nodig hebt is een spade, aangepaste kledij, handschoenen, waterdichte schoenen en een of ander transportmiddel om je boom naar huis te brengen. Leuk extraatje: er zullen ook chocomelk en wafels uitgedeeld worden!