Geen kerstmarkten dit jaar in België en Nederland

20 oktober 2020

Kerstmarkt geannuleerd

Slecht nieuws voor kerstmarktliefhebbers: vanwege de nieuwe maatregelen in zowel Nederland als België zit een bezoekje aan een kerstmarkt er waarschijnlijk niet in dit jaar.

Afgelopen vrijdag kondigde de federale regering van België aan dat horecazaken een maand dicht gaan, telewerken de norm wordt, knuffelcontacten beperkt wordt tot één persoon en dat er een avondklok komt tussen 00:00 en 05:00 uur. Frank Vandenbroucke (SP.A), Minister van Volksgezondheid, heeft vervolgens tijdens een persconferentie gedeeld dat ook kerstmarkten niet kunnen doorgaan.

Ook in Nederland is de situatie er niet beter op. Om verspreiding van het coronavirus in te dammen, zijn er een reeks van nieuwe landelijke maatregelen ingevoerd. Premier Rutte roept Nederlanders op om reizen te beperken en zo veel mogelijk een mondkapje te dragen. Iedereen die thuis kan werken, moet dit zeker doen. De horeca is bovendien gesloten en evenementen zijn niet meer toegestaan. Er zijn uitzonderingen op deze regel, maar het ziet ernaar uit dat dit niet geldt voor kerstmarkten. Er is bovendien ook een limiet aan personen die samen mogen komen, zowel binnen als buiten.

Mochten de coronamaatregelen versoepeld worden, waardoor kerstmarkten toch nog toegestaan zijn dan zullen we dat uiteraard direct laten weten!