Ga mee op kerstreis met OAD

20 november 2018

Kerstmarkten DuitslandDe mooiste kerstmarkten vind je in Duitsland. De muziek, de geuren, de versierde kraampjes… alles ademt kerst. De leukste trip van deze winter boek je dan ook naar één van de Duitse kerstmarkten. Ben jij in voor de kerst-trip van je leven? OAD neemt je graag mee op reis. En dat vanaf slechts € 15.

De Duitse kerstmarkten

Voor veel mensen is een uitstapje naar één van de Duitse markten hét hoogtepunt van het kerstseizoen. De kerstmarkten zijn immers wereldberoemd en worden nagebootst over de hele wereld. De unieke sfeer ligt ‘m echt niet alleen in het opzetten van de kraampjes, de gluhwein of de muziek. De historische Duitse binnensteden zijn doorgaans zeer fraai en voegen veel toe aan de schoonheid van de markten. Ook de verhoogde kans op sneeuw is natuurlijk een extraatje.

Unieke kerstreizen

OAD biedt al jarenlang de mooiste kerstreizen. Met een luxe toeringbus vertrekken jullie vroeg in de morgen richting Duitsland. Jullie kunnen kiezen uit diverse opstapplaatsen. In de gids lezen jullie je alvast in en krijgen jullie de leukste tips voor jullie dagje uit. Aan het begin van de middag arriveren jullie op de kerstmarkt, waar jullie urenlang al het moois kunnen zien, lekkers kunnen proeven en mee kunnen zingen met alle kerstklassiekers. ’s Avonds reizen jullie weer terug, uiteraard nadat alle lichtjes worden ontstoken. Zo kunnen jullie nog een paar prachtige plaatjes schieten.

Top drie kerstmarktreizen

Alle Duitse kerstmarkten zijn zeer de moeite waard. Wij kunnen echter drie kerstreizen in het bijzonder aanraden:

Kerstmarkt Keulen:

Kerstmarkt KeulenKeulen wordt gezien als één van de kerstcentra van Europa. In deze sfeervolle stad vind je niet één of twee, maar liefst zes kerstmarkten! De mooiste vind je aan de voet van de ‘Dom van Keulen’. Hier vermaak je je urenlang tussen de 150 kraampjes, waar diverse handgemaakte producten worden verkocht. Ook op de Alter Markt is een prachtige kerstmarkt te vinden. Jullie komen ongetwijfeld ogen, oren én tijd tekort!

 

 

Kerstmarkt Essen

Kerstmarkt EssenEén van de grootste kerstmarkten in Europa vind je in Essen. In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen weten ze wel hoe je een kerstmarkt organiseert. Vooral wanneer ’s avonds de lichtjes aan gaan, zijn er weinig kerstmarkten die kunnen wedijveren met dit kerst-fenomeen. Kerstcadeautje shoppen? Grote kans dat jij hier met volle tassen naar huis gaat. Er staan immers maar liefst 500 kraampjes op jullie te wachten.

 

 

Kerstmarkt Oberhausen

Kerstmarkt OberhausenDe kerstmarkt in Oberhausen wordt gezien als de shopping-kerstmarkt van het land. Je zult nooit meer zo sfeervol shoppen als in het ydillische Centro winkelcentrum. Bekijk oude ambachten, proef de lekkerste lokale hapjes en shop de meest originele cadeautjes. Het Ruhrgebied laat een blijvende indruk achter. De kerstmarkt is er eentje die iedere kerstmarkt-liefhebber op het lijstje moet zetten!

 

 

Ontdek alle kerstmarktreizen van OAD. Nu al vanaf € 15.