Fijne kerstvakantie: Leuke activiteiten voor de kerstperiode

29 september 2023

Nu de kerstvakantie voor de deur staat, kijken we allemaal uit naar de gezelligheid, tradities en quality time die we gaan doorbrengen met onze dierbaren. Je vraagt je misschien af: hoe maak ik deze tijd van het jaar echt bijzonder? In deze blog geven we je een aantal toffe ideeën die niet alleen zullen zorgen voor een magische kerstperiode, maar je ook de gelegenheid geven om prachtige herinneringen te maken. Omarm deze magische tijd met onze leuke kerstactiviteiten!

Activiteiten Tijdens De Kerstvakantie

Bij slecht weer: leuke kerstactiviteiten voor thuis

Is eerste kerstdag dichterbij dan ooit, maar is het buiten grauw, grijs en regenachtig? Laat het weer je feestvreugde niet bederven en geniet van een onvergetelijke vakantie met activiteiten binnenshuis. Omarm de situatie en concentreer je op het optimaal benutten van deze speciale tijd, terwijl je lekker warm binnen zit!

 1. Versier je huis: Ga creatief aan de slag met kerstversiering in huis en zorg voor een op en top versierde kerstboom.
 2. Koekjes bakken: Bak en versier heerlijke kerstkoekjes. Vergeet niet om op kerstavond ook wat achter te laten voor de Kerstman!
 3. Kerstfilm marathon: Heerlijk op de bank met warme chocomel, een zacht dekentje en klassiekers als “Home Alone”, “The Grinch” en “Elf”.
 4. Spelletjesavond: Pak de bord- of kaartspellen erbij en ga de onderlinge strijd aan. Hou het wel gezellig!
 5. Kerstboek lezen: Kruip lekker weg met een goed boek of start een boekenclub met familie of vrienden om jullie lievelingsboeken gezellig te bespreken. Uiteraard met een lekker hapje en een drankje erbij!
 6. Kerst plakboek: Maak een plakboek vol herinneringen, foto’s en aandenkens aan de voorgaande feestdagen of speciale gelegenheden.
 7. Kerst knutselen: Ga creatief aan de slag met knutselprojecten zoals schilderen, tekenen, breien of doe-het-zelf versieringen voor de feestdagen. Je kunt zelfs je eigen doe-het-zelf cadeaus maken voor al jouw dierbaren.

Frisse lucht: Leuke kerstactiviteiten voor buitenshuis

Het mag dan een beetje fris en kil zijn buiten, toch gaat er niets boven een beetje plezier in de buitenlucht om de feestdagen echt te omarmen. Onthoud dat de belangrijkste factor bij elke leuke kerstactiviteit toch wel de gezelligheid en de quality time met je dierbaren is. Hier een paar leuke buitenactiviteiten voor de feestdagen:

 1. Kerstinkopen doen: Een geweldige kans om het perfecte kerstcadeau voor iedereen te kopen en op te gaan in de gezellige sfeer van de versierde winkels en straten.
 2. Kerstmarkt bezoeken: Er is geen betere manier om in de feeststemming te komen dan rond te lopen op een levendige kerstmarkt met prachtige cadeaus en heerlijke versnaperingen.
 3. Schaatsen: Of je nu sierlijk bent op het ijs of nog wat oefening kunt gebruiken, schaatsen is een geweldige manier om in de kerststemming te komen.
 4. Vrijwilligerswerk: Kerst is een tijd waarin we vaker bezig zijn met anderen blij maken, en wat is een betere manier om iets moois voor iemand te doen dan met vrijwilligerswerk voor lokale goede doelen?
 5. Kerststal bezoeken: Een bezoek aan een plaatselijke kerststal kan een mooie manier zijn om even terug te gaan naar de betekenis van het kerstfeest.   

Vergeet niet dat kerst voornamelijk draait om de liefde die we delen met de mensen om ons heen. Dus omarm de Christmas spirit en haal het beste uit dit mooie seizoen! Maar vergeet niet na te denken over de kerstcadeaus voor een man, een vrouw of een speciaal persoon in je leven!