Wat te doen in Londen: top 5 bezienswaardigheden

Ben je van plan om naar Engeland te gaan? Dan is de hoofdstad Londen wel echt een bezoekje waard. Deze bruisende stad vol met allerlei bezienswaardigheden kunnen jou wel een weekendje bezighouden. Naast de ongelooflijk magische sfeer die er hangt tijdens de kerstdagen, heeft Londen dus nog veel meer te bieden. Mis de volgende hoogtepunten dus zeker niet tijdens jouw weekendje weg.

1. The London Eye

Dit gigantischelondon reuzenrad van wel 135 meter hoog staat op de zuidoever van de Theems, tegenover Palace of Westminster. Midden in het centrum kun je dus de lucht in en genieten van een uitzicht over heel L onden. Neem 30 minuten plaats in één van de 32 capsules en geniet van het prachtige uitzicht. Het was het hoogste reuzenrad ter wereld toen het gebouwd werd in 1998, maar sinds 2014 is een Reuzenrad in LA dit. Verstandig is van te voren ‘skip the line’ tickets te bestellen, zodat je niet lang in de wachtrij hoeft te staan.

2. Madame Tussauds

In 1835 werd het museum Madame Tussauds geopend aan de Baker street in Londen. Dit is dan ook de oudste vestiging van dit museum. De maakster van de wassen beelden in dit museum, Marie Tussaud, opende dit museum. Later is het museum verplaatst naar de huidige locatie. In het museum zul je levensechte beelden vinden van de meest bekende wereldsterren. Dus wil jij Brad Pitt, Beyoncé of Kim Kardashian  wel eens ontmoeten? Dat kan daar allemaal!

3. Buckingham Palace


paleis
Dit is de officiële residentie van de koningin van Engeland. Het is een echte toeristenattractie geworden, want er zijn dagelijks wel zo’n 300 mensen aanwezig aan het hof. Het paleis is prachtig om te zien, aangezien er vanalles gebeurt. Dagelijks is er een wisseling van wacht ceremonie en die is erg leuk om te zien. De koninklijke wacht zie je dan marcheren en wisselen, iets wat je in je eigen stad waarschijnlijk niet zo snel zal zien. Het Britse hof heeft een hoop oude tradities en dit is hier één van.

4. Big Ben

bigbenDe klokkentoren Elisabeth Clock Tower, gebouwd in 1858,  bevindt zich in het het Palace of Westminster. De bijnaam van deze klok is Big Ben. De klok is zowel een slagklok als een luidklok en is een van de zwaarste klokken ter wereld. De klokkentoren is ongeveer 96 meter hoog, maar staat een klein beetje scheef door alle werkzaamheden die er ondergronds constant aan de gang zijn in Londen.

5. Tower of London

paleis

Aan de Theems ligt het gebouwencomplex Tower of London. Het is gebouwd in 1807 en werd destijds gebruikt als bescherming tegen veroveraars. Het is dan ook een van de oudste gebouwen in Londen. Later is het paleis voor allerlei andere doeleinden gebruikt. Tegenwoordig is het bekend om het museum wat er zit. In dit museum kun je kroonjuwelen van het Britse Koningshuis bezichtigen. Naast deze juwelen zijn er ook nog andere historische voorwerpen die je er kunt bewonderen.