Kerstmarkt Londen

Als je dit jaar van plan bent Londen te bezoeken, doe het dan vanaf november! De Engelsen zijn gek op kerst en dat laten ze zien ook. Sowieso is er in heel Europa geen betere plek om cadeautjes te scoren dan Londen. Denk aan Oxford Street en Covent Garden. Deze straten zijn een ware sentaties voor iedereen die van winkelen houdt. En wat te denken van het wereldberoemde Harrods warenhuis. Harrods’ Christmas World is waarschijnlijk de mooiste winkelafdeling die je ooit in je leven zult zien. De diversiteit aan producten is eindeloos en de winkel is sprookjesachtig aangekleed.

Omdat Londen te groot is om volledig te kunnen zien, raden we naast de grote winkelstraten en warenhuizen twee plaatsen in het bijzonder aan: Winter Wonderland in Hyde Park en de Winter Market in Southbank Centre.

Opgelet: door het corona-virus is het niet zeker of alle kerstmarkten dit jaar wel zullen doorgaan. Sommige kerstmarkten zijn afgelast, andere steden nemen voorzorgsmaatregelen om voldoende afstand te houden en risico op verspreiding van het virus te vermijden.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws?
Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2020Kerstmarkt Londen
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Londen

Ticket nodig? Bekijk snel het overzicht met goedkoopste vluchten naar Londen.

Op zoek naar een hotel in Londen vlakbij de kerstmarkt?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen


Tips om te doen in Londen

Winter Wonderland in Hyde Park
Dit park behoort tot de absolute top wanneer het gaat om kerstmarkten. Het is een absolute zonde om Winter Wonderland in Hyde Park over te slaan wanneer je met kerst in Londen bent. En zelfs zeer de moeite waard om naar af te reizen.

De toegang tot het park is gratis. Zes weken lang staat het hartje van Londen in het teken van winteractiviteiten. En dat zijn er nogal wat in Hyde Park. Er is een ijsbaan, een magisch ijskoninkrijk, shows op ijs en speciale ijsbarretjes. En dan zijn we er nog lang niet. Er is een kerstcircus, een kerstshow en een kermis met allerlei attracties. Het is teveel om op te noemen. Apres Ski-hutten, biertenten, allerlei voedseltentjes (zelfs een vegetarische). We hebben het over de creme de la creme. Het absolute neusje van de zalm. Kerst in Londen vergeet je nooit meer.

Londen

Wedstrijd – Win een weekendje Londen!

Van 21 tot 22 december 2019, inclusief treintickets en hotelovernachting in Londen.

Kerstmarkt LondenJe reist zaterdag 21 december met de hogesnelheidstrein naar Londen. Na een prachtige reis ben je op je bestemming! Je bezoekt ’s avonds de kerstmarkt, die overigens slechts een paar honderd meter van het hotel verwijderd is. De volgende dag kun je op je gemak weer in de trein stappen voor de terugreis.

Deze wedstrijd eindigt op 16 december! We maken op deze dag de winnaar bekend.

  Om te kunnen winnen, moet je enkel deze vraag beantwoorden:
  Wat is jouw favoriete hapje of drankje op de kerstmarkt?

  Antwoord:

  Jouw gegevens:

  Voornaam

  Familienaam

  Waar woon je?

  E-mail adres


  *Lees hier het wedstrijdreglement

  Om alvast in de sfeer te komen, lees hier het reisverslag van Dominique en Andy, de winnaars van vorig jaar, of dat van Daphne en Tijs, de winnaars van 2016.

  Het Winter Wonder Land viert dit jaar zijn tiende jubilieum. Niet voor niets wordt het park per jaar populairder. Het is waarschijnlijk het enige park in Europa dat zo uitpakt met kerst. Dit betekent ook dat bepaalde reserveringen heel nuttig kunnen zijn. Handig om te doen voordat je afreist naar Londen! Op de website van het park kun je je registeren wanneer je wilt schaatsen of toegang wilt tot bepaalde attracties. Lang niet alles hoeft van tevoren gereserveerd te worden, maar het is zeker aan te raden om vooraf even te kijken. Ook zonder enige reservering ga je trouwens een geweldige dag beleven in Hyde Park! Trouwens: dit jaar voor het eerst: een heus ‘Magical Ice Kingdom’. Extra reden om een ticket te boeken!

  Winter Market in Southbank Centre.
  Iets minder kolossaal, maar nog altijd groot genoeg om de hele dag in de weer te zijn: de Wintermarket in Southbank Centre, pal aan de river Theems. Deze markt is geschikt voor de mensen die op zoek zijn naar de traditionelere kerstmarkt. Knusse stalletjes, handgemaakte cadeautjes en warme chocomel. Het typisch Engelse kerstgevoel krijg je hier. Dat betekent uiteraard niet dat er niets te doen is. Zo kun je ouderwets rollerschaatsen op de grootste hits bij de Bump Roller Disco.

  Londen

  Kerst in Londen? Absolute aanrader. Of je nu voor traditioneler kerstmarkten houdt of voor groot, groter, grootst gaat. Londen is zich aan het opwerpen als kersthoofdstad. Wist je dat je Somerset House, de Tower of Londen, de Canary Warf en het Natural History Museum allemaal kunt bezoeken voor schitterende ijsbanen? Als je van schaatsen houdt, is Londen een paradijs. Sowieso is Londen misschien wel dé kerstbestemming voor dit jaar.

  Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 bezienswaardigheden om te doen in Londen.