Een kerstmarkt in Duitsland bezoeken? Dit heb je nodig!

08 november 2023

Nog voor de kerstdagen voor de deur staan, kun je al overal kerstmarkten bezoeken. Het is de ultieme manier om in de kerststemming te komen. De kerstmarkten in Duitsland zijn het populairst en groot favoriet bij Nederlanders. Jaarlijks reizen we weer met miljoenen mensen naar Duitsland om daar een of meerdere kerstmarkten te bezoeken. Ben je nog nooit op zo’n kerstmarkt geweest? Dan lees je in dit artikel wat je allemaal nodig hebt voor zo’n dagje.

Kerst Lichtstraat

Veel goede zin

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een goed humeur mee te nemen. Op welke manier je ook naar de kerstmarkt gaat. Afhankelijk van waar je woont, ben je wel een tijdje onderweg. Dat goede humeur heb je dus al nodig op de heenweg, maar ook zeker op de kerstmarkt. Er is zoveel te zien en te beleven, wat je zult missen als je niet lekker in je vel zit.

Geeft jouw partner niets om kerst? Dan komt dat keerpunt wellicht na het bezoeken van een Duitse kerstmarkt. Het is een markt met voor elk wat wils. Iedereen kan hier een fijne tijd hebben en een hele dag zichzelf vermaken. Het is een ideale plek voor alle kerst fanaten, maar ook kinderen kunnen zich hier uren vermaken. Of te wel, het is een fijne plek voor iedereen, zolang je maar goede zin meeneemt!

Het juiste vervoer

Er zijn verschillende manieren om naar een Duitse kerstmarkt te reizen. Onze favoriete manier is een treinreis. Zo kun je na een dag shoppen lekker uitrusten tijdens de reis. Bovendien kan iedereen een paar borrels nemen en wat nodige bekers glühwein. Of wij nu de kerstmarkt Hamburg of die van Düsseldorf of Keulen bezoeken. Het liefst pakken wij de trein om er te komen. Het is lekker voordelig en je kunt zelf helemaal tot rust komen. Voor kinderen ook een ideale trip als ze nog nooit met de trein zijn weggeweest en, kinderen tot en met 14 jaar gratis naar Duitsland reizen.

Een groot budget

Je moet er wel rekening mee houden dat zo’n dagje wel wat kost. Hoe groter jullie gezelschap, hoe meer je natuurlijk kwijt bent. De kinderen willen al snel een warme chocolademelk met slagroom en een heerlijke wafel of braadworst. Al dat lekkers kan natuurlijk ook niet ontbreken op een kerstmarkt bezoek. Zorg er daarom voor dat je genoeg geld bij hebt om iedereen blij te maken. 

Jouw partner zal namelijk ook de nodige accessoires mee naar huis willen nemen en misschien willen jullie wel proosten met een glaasje glühwein? Al met al ben je aan het einde van de dag een hoop geld kwijt. Daarentegen heb je wel een heerlijke dag met je gezin gehad. Zoiets doe je natuurlijk niet elke week, dus dit tripje is er een voor in de boeken! 

Zorg er wel voor dat je zowel contant geld bij hebt als je pinpas. Wij zijn gewend om overal te kunnen pinnen, maar dat is lang niet overal in Duitsland het geval. Zorg daarom dat je ook contant die wafels, braadworsten en glühwein kunt afrekenen. Mocht je wel kunnen pinnen is dat mooi meegenomen. Is dat niet het geval, dan ben je goed voorbereid. 

Een hoop mooie herinneringen

Natuurlijk neem je ook wat mee naar huis. Naast al die mooie nieuwe accessoires die jullie hebben gekocht, neem je natuurlijk ook een hoop mooie herinneringen mee naar huis. Het is fijn om al die herinneringen in gedachten te bewaren. Maar schiet ook een paar foto’s als herinneringen voor later. Een dagje naar een Duitse kerstmarkt kan traditie worden, maar is lang niet zo vanzelfsprekend. Leg deze momenten nu vast om er jaren later nog steeds van te kunnen genieten.