Kerstmarkt Leer

Soms mag een kerstmarkt eens wat anders zijn, dan kraampjes op het marktplein. Een heel unieke kerstmarkt, kan je vinden in Leer te Duitsland. Deze gemeente bevindt zich aan de haven in Oost-Friesland gelegen in de Duitse deelstaat Nedersaksen. En ja, de kerstmarkt wordt georganiseerd aan de knusse haven tussen de boten. Gezelligheid gegarandeerd!

Openingstijden 2019
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Leer

Op zoek naar een hotel in Leer?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

Kerstmarkt Leer

De stad Leer heeft twee kerstmarkten. De grootste bevind zich in het gezellige centrum. Deze wintermarkt focust vooral op typisch Duits eten als Glühwein, Bratwurst, Eierpunch, Krakauer en nog veel meer. Kerstcadeautjes zal je niet vinden op de markt zelf, maar wel in de omringende winkels. Niet ver van het centrum kan je Altstad vinden. Dit is het historische stadcentrum van Leer. De straten vol oudje gebouwen met prachtige gevels zijn er mooi in kerstsfeer versierd. Al slenterend een leuk kerstcadeau uitzoeken is hier aangeraden!

Kerstmarkt in de havenhaven Leer

De markt aan de haven, Achter d’Waag, is het meest unieke aan kerst in de gemeente Leer. Je moet wel rekening houden dat dit een kleinere markt is die enkel is geopend op zondagen.

Ook hier worden vooral echte Duitse etenswaren aangeboden, maar her en der kan je ook kraampjes vinden met andere spulletjes.

Het leuke aan deze kerstmarkt is de locatie! Aangezien deze kerstmarkt wordt georganiseerd aan de haven heb je er prachtige uitzichten. Ook vele boten worden uniek versierd met dromerige lichtjes. Je kan er dus lekker genieten van Duitse smaken en uitzichten in het knusse havengebied tussen de kerstkraampjes.