Duitse kerstmarkten verwelkomen je nu al

15 november 2018

Dortmund kerstmarktKan jij écht niet meer wachten tot de kerstmarkt in jouw stad opent? Geen probleem. Duitsland is niet zo ver van huis – zeker niet met de auto of trein, – dus haast je de grens over voor een glühweintje en een Frankfurter of Wiener worst!

Vandaag (15 november) opent de kerstmarkt in Duisburg al. Dit weekend kan je ook al de kerstsfeer gaan opsnuiven in Essen en het prachtige Oberhausen. Daar staat één van de grootste winkelcentra van Europa, dus kan je nog wat shoppen tussen alle kerstgekte door. Ook de luchthaven van München wordt vanaf dit weekend omgetoverd in een sprookjesachtig kerstgeheel.

Vanaf volgend weekend (23 november) kan je ook in Dortmund, Düsseldorf, Bonn, MonschauAken, Trier én München tussen de vele kerststalletjes gaan verdwalen. Je kan er genieten van echte Duitse lekkernijen als de aardappelpannenkoek en de beroemde Akense print, een soort kruidkoek. Op zaterdag 24 november openen ook enkele grote kerstmarkten in de hoofdstad Berlijn.

Wist je dat Düsseldorf en Aken deze week door jullie zijn verkozen tot een van de beste kerstmarkten van Europa? De eerste plaats ging naar Keulen, maar daar moeten we nog even op wachten. De prachtige kerstmarkt aan de Dom opent op 26 november!

Jij kan nu ook een weekendje Keulen winnen, inclusief treintickets en hotelovernachting! Deelname op de website. De wedstrijd eindigt op 15 december.