Dominique en Andy vermaken zich in Keulen

22 december 2017

Het is altijd moeilijk om uit de vele reacties een prijswinnaar te kiezen, maar de gelukkige dit jaar was Dominique Courtin. Zij en haar man Andy beleefden op 16 en 17 december een verzorgd weekendje Keulen! Tijd om even terug te blikken.

“Aangenaam verrast, dat waren we zeker”, glundert Dominique. Net terug van een geslaagd weekend Keulen, bladert ze nog eens door de vele foto’s. “En we hadden echt geluk met het weer, het was heel goed.” Op 16 december reisden Dominique en Andy vanuit het Belgische Buggenhout – een plaatsje tussen Antwerpen en Brussel – met de trein richting Noordrijn-Westfalen. Een weekendje kerstsfeer snuiven. En genieten van ‘kerstig Keulen’.

“Andy had de route al uitgestippeld, zodat we zoveel mogelijk kerstmarkten konden zien. En dat is zeker gelukt!”, zegt Dominique. “En ieder kerstmarktje heeft zijn eigen charmes. Vooral die aan de haven was erg leuk, met de piratenaccenten en de visgerechten. Maar ook de ijspiste was prachtig, erg romantisch. We hebben de hele dag genoten van de kraampjes en de muziek.”

Moe van de lange dag zochten Dominique en Andy uiteindelijk het hotel op, waar er lekker werd gegeten en geslapen. En de volgende morgen werden ze vroeg verrast met een ontbijt. “Roomservice, helemaal goed. Allerlei broodjes, koffies, fruit, yoghurt, noem maar op”, glimlacht Dominique. Met volle magen konden zij en haar man nog eenmaal van al het moois van Keulen genieten. “We hebben nog drie kerstmarktjes bezocht, hebben de nodige cadeautjes en lekkernijen gehaald en zijn nog even naar de Dom van Keulen geweest. Prachtig! Daarna zat het er alweer op.”

“Op naar de trein, vol mooie herinneringen. Hartelijk dank. Deze reis gaan wij nooit vergeten!”