Dit jaar geen fouilles en nadarhekken op de Brusselse Kerstmarkt

11 november 2016

kerstmarkt-brussel

Nu de terreurdreiging van de baan is, kan er weer zoals van oudsher genoten worden van één van de beste kerstmarkten van heel Europa. De dranghekken en fouilles die vorig jaar de kerstmarkt van Brussel ontsierden komen dit jaar niet meer terug.

bxl-politieDe terreuraanslagen van vorig jaar hadden op een impact op alle vlakken van het leven in de hoofdstad Brussel. Zo ook op de kerstmarkt. De hele stad stond in lockdown. Bezoekers aan de kerstmarkt werden gefouilleerd, het terrein werd helemaal met hekken afgesloten en de openingsuren werden beperkt.

Dit jaar wordt het anders. De Brusselse burgemeester Mayeur heeft verklaard dat er dit jaar geen hekken en fouilles meer zullen zijn. “Winterpret moet dit jaar opnieuw bruisend en creatief zijn. Iedereen moet zich vrij kunnen bewegen” verklaart hij, “We moeten de bladzijde van vorig jaar omdraaien en mikken dit jaar op 1,5 miljoen bezoekers”.

kerst-soldatenOm zijn woorden kracht bij te zetten, heeft de stad dit jaar dan ook vele extra’s in petto. De stad krijgt dit jaar een overdekte schaatsbaan van wel 740 vierkante meter. De kerstparade wordt uitgebreid en krijg een betere route. En op 30 november, bij de feestelijke inhuldiging van het park, zal Felix De Laet alias Lost Frequencies, met een exclusieve showcase, de Grote Markt in vuur en vlam zetten.

Uiteraard zullen er dit jaar veiligheidsmaatregelen getroffen worden, maar daar wou burgemeester Mayeur niet over uitweiden.