Dieren in huis? Zo overleeft jouw kerstboom Kerstmis

20 december 2018

Staat jouw boom er nog? Ja, “nog”, want we weten maar al te goed hoe het een uitdaging kan zijn om een kerstboom op te zetten met katten en/of honden in huis!

Jouw huisdier ziet namelijk geen prachtig versierde kerstboom staan, maar een gigantische speeltuin, vol glinsterende en glanzende speeltjes. De lichtjes, kerstballen en pakjes vol lintjes zijn niets meer dan een uitnodiging om te spelen!

Misschien heb je er al eens aan gedacht om een kooi rond je kerstboom te zetten, of gewoon een stuk meubilair te versieren in plaats van een echte boom te zetten?

kerstboom kat

Je hoeft het idee van een echte kerstboom niet meteen het huis uit te gooien… We geven je enkele tips mee:

  • Om te vermijden dat je huisdier zich gaat verwonden, kies je best voor versiering die niet snel kapot gaat. Dus: geen glazen kerstballen. Papieren en stoffen figuurtjes zien er ook prachtig uit!
  • Als je toch je favoriete kerstbal wil ophangen, hang hem dan zo hoog mogelijk in je boom. Het is trouwens ook een goed idee om de top van je boom vast te maken.
  • Ter waarschuwing kan je belletjes onderaan in de boom hangen, zodat je meteen weet wanneer je kerstboom aangevallen wordt.
  • Zowel honden als katten vinden kerstlichtjes geweldig en zullen er mee spelen.  Zeker honden zullen gemakkelijk beginnen bijten op de lampjes, wat gevaarlijk is.
  • Katten houden niet van scherpe zaken. Je kan dus kiezen voor een boom met scherpe naalden, of dennenappels of aluminiumfolie onder de boom leggen.
  • Ook rare geuren zoals sinaasappel en kruidnagel vinden ze maar niets.
  • Vraag niet om problemen… Leg je prachtig versierde pakjes niet onder de boom.

Let trouwens ook op met naalden, hulst en maretak. Als jouw viervoeter er teveel op kauwt, kan de maag geïrriteerd geraken. Zorg er dus voor dat ze er niet bij kunnen!

Vrolijk Kerstfeest!