Deze Nederlandse kerstmarkten openen dit weekend: Groningen, Den Haag, Arnhem, Friesland en meer

04 december 2019

Hoera! De decembermaand is nu dan toch echt ingegaan. Dat kan maar één ding betekenen: nog meer kerstmarkten openen hun deuren. Scroll dus maar snel verder, want jouw to-go-lijstje blijft maar groeien. 

Groningen

Voor wie een ware Scandinavische kerstsfeer wilt opsnuiven, is er dit weekend de Zweedse kerstmarkt in een oude fabriek in Groningen. De Zweedse Kerstmarkt houdt van ‘verwonderingetjes’, oftewel van alles en nog wat dat je alleen op de Zweedse kerstmarkt gaat vinden. Kerstkoren, singer-songwriters en een kerst-dj verzorgen de muziek. Enorm gezellig! Je kan je kerstinkopen meteen inpakken bij het inpakatelier. In de loop van deze maand openen er nog meer fantastische kerstmarkten in de provincie, dus bekijk ze vooral even. 

Nederland

Haarlem

Yes! De grootste kerstmarkt van Nederland, Haarlem, opent dit weekend. Maar wist je dat deze enorm onderschat is? Waarom begrijpen wij niet, want de hele binnenstad wordt omgetoverd tot één grote kerstmarkt. Wie wilt dit nou niet in de loop naar de feestdagen? Naast superveel kraampjes en heerlijk eten en drinken, wordt er veel leuks georganiseerd. Denk aan optochten, optredens, kerstkoren en kerstconcerten. Alles is gratis te bezoeken. Bijvoorbeeld de Schagchelstraat wordt weer omgetoverd tot een middeleeuws straatje. Je zou hier bijna denken dat het dit weekend al kerst is.

IJsselstein

Het is een traditie in IJsselstein: direct na Sinterklaas volgt de kerstmarkt. Dit jaar doen er meer straten mee dan ooit tevoren en de afwisseling qua producten is enorm. Nog op zoek naar het perfecte kerstcadeau? Je vindt het hier! Daarnaast zijn er vele muzikale optredens, kinderactiviteiten en zelfs de kerstman is op bezoek. Om het helemaal af te maken, vindt de ontsteking van de grootste kerstboom ter wereld plaats. Natuurlijk in combinatie met een dj-set, want in IJsselstein weten ze wel hoe je kerst in vreugde begint. 

Den Haag

Kerstmis in Den Haag glinstert oprecht. Het is hier net een sprookje, en dat ook nog eens met de zee naast je. Eventjes uitwaaien op het strand met de familie om vervolgens weer op te warmen met een heerlijke warme chocolademelk – wie wilt dat nou niet? Kerstmarktjes, een ijsbaan, theatervoorstellingen, kerstconcerten, knusse feestjes en nog meer winterse evenementen. Den Haag biedt het je allemaal. Dit jaar kun je zelfs als een echte Assepoester naar het bal rijden in een verlichte paardenkoets. Deze bijzondere koetsen rijden tijdens de meeste The Hague Highlight avonden, en het is nog gratis ook. Stap dus snel dit sprookje binnen!

Nederland

Delft

Ook Delft staat op het punt om zich aan te sluiten aan het lijstje open kerstmarkten in ons kikkerlandje. Heb je wel eens van de Donkere Dagen van Delft gehoord? Tijdens deze periode wordt de stad prachtig verlicht en pakken ondernemers flink uit. De opening en zowel afsluiting zullen een magische Lichtjesavond zijn en in beide gevallen valt er natuurlijk flink te proosten. Duizenden bezoekers reizen af naar Delft om van dit wonderlijke tafereel te genieten. Ben jij er ook bij? 

Arnhem

Tijdens de donkere, sprookjesachtige winterdagen ben je natuurlijk op zoek naar shopgelegenheden, gezelligheid, sfeer en muziek. Arnhem heeft dit alles en meer! Met feestelijke verlichting, mooie winkeletalages, diverse optredens en de grootste kerstmarkt van het Oosten, wil je deze topper niet overslaan. Tijdens het jaarlijkse Winter Arnhem staat de stad garant voor sfeer en één en al gezelligheid. En dat ook nog eens in Charles Dickens stijl. Gaan dus! 

Nederland

Bourtange

Kerst vieren op een unieke locatie? Bezoek dan de kerstmarkten in Vesting Bourtange, ofwel één van de mooiste kerstmarkten in Nederland. De hele vesting is prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen. Een ware unieke belevenis dus! Op het Marktplein rond de grote kerstboom is volop sfeer en gezelligheid. Bijna 100 kramen verspreid over de diverse pleinen en bastions, bieden het meest uiteenlopende kerstassortiment. Als kerstliefhebber haal je hier jouw hart op. 

Friesland

Ook in het noorden van ons land betekent het ingaan van december maar één ding. Laat die kerstmarkten maar opengaan in Friesland! Ze zijn er weer vroeg bij, en je hebt ook nog eens vrij veel keuze. En het blijft niet enkel bij kerstmarkten. In de kerstperiode vinden er meerdere evenementen plaats in Friesland. Zo worden er onder andere kerst- en nieuwjaarsconcerten gegeven, zijn er kerstlezing en kun je deelnemen aan winterse wandelingen. Wij genieten alleen al van de gedachte, wat jij? 

Nieuwegein

We sluiten af met Nieuwegein, en deze zal je vast en zeker bijblijven. Laten we maar beginnen bij Cityplaza Nieuwegein, die dit weekend al in een wintercity transformeert. Dit is dé ultieme plek om jouw kerstcadeautjes te kopen. Alleen shoppen zou natuurlijk een beetje saai zijn. Daarom vind je een ruim 400m² grote schaatsbaan in het centrum. Ja, werkelijk waar zó groot! En door zijn unieke vorm wordt schaatsen nog leuker. Het is dan ook niet voor niets dat er jaarlijks vele bezoekers naar Nieuwegein afreizen tijdens de decembermaand. Dit is echt een bijzonder uitstapje, dus als je nog tijd over hebt, zet ‘m dan op je lijstje. 

Nederland