Deze Nederlandse kerstmarkten blijven geopend

15 december 2021

Corona gooit ook dit jaar weer roet in het eten van heel wat kerstmarkten over de hele wereld. Ook in Nederland is dat het geval, gelukkig zijn er nog een heleboel markten die je wel kan bezoeken. We lijsten ze voor je op.

Gedurende maar liefst 59 dagen is Valkenburg omgetoverd tot een echt kerstparadijs. Bezoek de Fluweelengrot en Gemeentegrot om helemaal in kerstsferen te komen. Uniek in Valkenburg is het 25 meter lang kerstverhaal in miniatuur, zeker een bezoekje waard.

Begeef je je graag op glad ijs? Ga dan naar het Winter Wonderland in Zeist, want daar staat een schaatsbaan en een pop-up grand café. Perfect voor een welverdiend drankje na het schaatsen. Klein hongertje? Op 31 december wordt er een oliebollenfestijn georganiseerd. Daar kan niemand aan weerstaan.

Woon jij in de buurt van Enschede? Dan kan jij er de prachtige verlichting bewonderen. De winkelstraten zijn sfeervol verlicht, er hangen lichtobjecten in de bomen en het Twentse Ros op het Ei van Ko is verlicht. Natuurlijk mogen de kerstbomen op de Oude Markt en het H.J. van Heekplein je niet ontgaan. Nog op zoek naar een leuke activiteit? Het Kerstcircus staat van 25 december tot en met 9 januari in het Volkspark.

Ook in Amsterdam kan je terecht voor een lekker glaasje glühwein of warme chocomelk. Daar staan zelfs meerdere kerstmarkten die je met open armen ontvangen. Er zijn optredens, muziek, theater en exposities, allemaal georganiseerd voor en door buurtbewoners.

Naar welke kerstmarkt trek jij?